Nieuws Oost-Vlaanderen Showpad neemt Amerikaanse sectorgenoot over

Showpad neemt Amerikaanse sectorgenoot over

Showpad neemt Amerikaanse sectorgenoot over

GENT – Softwareplatform Showpad met hoofdkantoor in Gent en Chicago, neemt het Amerikaanse Learncore over voor 50 miljoen dollar. Door de overname worden de training- en coachingsoftware van LearnCore toegevoegd aan het content- en salesplatform van Showpad. Het is al de vijfde overname voor de Gentse scale-up.

Met LearnCore zal Showpad het eerste geïntegreerde platform aanbieden dat het volledige verkoopsproces optimaliseert: van het organiseren en aanbieden van alle sales- en marketingcontent, de training en begeleiding van de verkopers tot de analyse van alle klantinteracties.

“Het uiteindelijke doel is om de ervaring voor zowel koper als verkoper verder te verbeteren en salesteams zo succesvoller te maken. Met deze acquisitie bevestigt Showpad zijn voortrekkersrol in de markt en biedt het een geïntegreerde oplossing voor B2B sales- en marketingteams die momenteel toepassingen van verschillende leveranciers moeten aanschaffen”, vertelt Pieterjan Bouten, CEO en medeoprichter van Showpad.

Sales training en coaching cruciaal

“Een superieure ervaring voor de koper hangt voor veel bedrijven sterk af van de waarde die een verkoper kan toevoegen voor, tijdens en na het salesgesprek. LearnCore ondersteunt salesteams met moderne training en coaching software, zodat zij de kennis en vaardigheden opbouwen om betere conversaties te hebben met hun klanten”, aldus Vishal Shah, CEO van LearnCore.

“Als klant van zowel Showpad als LearnCore is het duidelijk dat deze acquisitie groter is dan de som van de delen”, aldus Russell Wurth, Vice President Solutions Management bij Optiv. “Als deze oplossingen binnen één enkel platform samenkomen, dan biedt dit het salesteam en de klanten van Optiv een nóg betere ervaring, want zij verwachten dat ons verkoopsteam altijd de expert is en op de hoogte blijft van de nieuwste trends in onze industrie.”

Gestage groei

De acquisitie ligt in lijn met de gestage groei van Showpad. Zo breidde het bedrijf recent haar activiteiten uit met nieuwe kantoren in Amsterdam, München en Chicago. Daarnaast heeft het eind vorig jaar Jason Holmes, voormalig COO van Marketo, aangenomen als President en COO. Het gecombineerde bedrijf heeft wereldwijd 350 personeelsleden en de verwachting is dat de omzet in 2018 met 100 procent zal stijgen. LearnCore versterkt ook het steeds groter wordende portfolio van Showpad met klanten die overal ter wereld actief zijn, zoals Verizon, Box en RSA Security.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.