Nieuws Oost-Vlaanderen Signicat en Twikey worden partners voor het verkrijgen van online volmachten

Signicat en Twikey worden partners voor het verkrijgen van online volmachten

Signicat en Twikey worden partners voor het verkrijgen van online volmachten

GENT – Het Gentse Twikey gaat samenwerken met Signicat om merchants in staat te stellen SEPA e-mandaten digitaal te ondertekenen in België en Nederland voor periodieke aankopen. De samenwerking zal kostbare en inefficiënte, op papier gebaseerde processen drastisch verminderen.

Een SEPA-mandaat is de volmacht die de consument geeft zodat een merchant zijn betalingen kan incasseren – zowel toekomstige als periodieke – zoals bv. voor huur, stroomrekeningen en meer. Het ondertekenen van een SEPA-mandaat door consumenten vereiste tot nu het ondertekenen van papieren formulieren. Via de service van Signicat en Twikey kunnen consumenten nu SEPA e-mandaten digitaal ondertekenen.

Efficiënt en veilig

De service is gericht op de behoeften van merchants in Nederland en België die een ondertekend contract vereisen in combinatie met een geverifieerde juridische overeenkomst van de bank voor een SEPA-mandaat van particulieren of bedrijven. Gilbert Hageman, projectleider van Friesland Lease en Leasefiets, een innovatief en duurzaam mobiliteitsbedrijf dat deze oplossing gebruikt, zegt: “Met Signicat hebben onze klanten de mogelijkheid om de leasecontracten digitaal te ondertekenen met iDIN, zodat ze niet langer de contracten hoeven uit te printen, te ondertekenen met een pen, te scannen en dan te e-mailen. Door gebruik van iDIN is het een zeer efficiënt proces, waarbij we ook zeker weten dat de juiste persoon heeft getekend.”

Tijd besparen

Het ondersteunt niet alleen merchants bij het efficiënt beheren en voltooien van hun contracten, waardoor de verkoop toeneemt en de cashflows worden geoptimaliseerd, maar het stelt klanten ook in staat tijd te besparen en betalingen effectief uit te voeren. “Signicat en Twikey zorgen ervoor dat onze klanten geen extra werk hoeven te doen voor het ondertekenen van leasecontracten en het regelen van SEPA-mandaten”, benadrukt Gilbert Hageman.

Wederzijds vertrouwen

“Er is nog een lange weg te gaan om de identificatie, authenticatie en het opbouwen van wederzijds vertrouwen tussen consumenten en bedrijven te digitaliseren”, zegt Gunnar Nordseth, CEO van Signicat. “Door met Twikey samen te werken, kunnen we een gestroomlijnde oplossing voor de markt aanbieden waar bedrijven in staat zijn te identificeren met wie ze online te maken hebben, het wederzijdse vertrouwen opbouwen en een e-mandaat krijgen voor lopende betalingen door hun klanten.”

1 miljoen consumenten

“We hebben al meer dan 1 miljoen consumenten in België en Nederland die SEPA-mandaten digitaal hebben ondertekend”, zei Dominique Adriansens, oprichter van Twikey. “In veel gevallen moeten contracten vooraf worden ondertekend en dat is waar Signicat in beeld komt. Hun toonaangevende expertise op het gebied van digitale identificatie, verificatie en ondertekeningsmethoden in heel Europa is de ideale match voor hulp aan bedrijven op zoek naar meer digitalisering.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.