Nieuws Oost-Vlaanderen Silver Tie en Horeca Expo trekken aan alarmbel met Horecawerkt.be

Silver Tie en Horeca Expo trekken aan alarmbel met Horecawerkt.be

Silver Tie en Horeca Expo trekken aan alarmbel met Horecawerkt.be

GENT – Tijdens de hoogdagen voor de Horeca, namelijk de Horeca Expo van 21 tot 25 november, lanceren Silver Tie en Horeca Expo “Horecawerkt.be”. Dit initiatief tracht om tijdens de beurs het record aantal vacatures die er zijn binnen de sector in kaart te brengen. Hiervoor werd in samenwerking met het Gentse bedrijf Aware een innovatieve vacaturedatabank opgericht waar men in enkele klikken een vacature kan posten. Aan de hand van een aantal matching criteria worden bedrijven en kandidaten aan elkaar gekoppeld.

“Hiermee hopen we een duidelijk beeld te krijgen van de hoeveelheid vacatures die er momenteel openstaan in alle Horeca gerelateerde zaken en in de eventsector”, zegt Elke Decoster, managing partner van het Gentse uitzendbedrijf Silver Tie. “Alleen door dit duidelijk in kaart te brengen kunnen we als sector aan de alarmbel trekken bij de desbetreffende overheden om hier extra ondersteuning voor de sector te gaan bieden. Wanneer het statuut van knelpuntberoep aan een aantal functies binnen de Horeca kan toegevoegd worden, opent dit immers heel wat deuren. Er worden extra subsidies voorzien voor opleidingen en opleidingstrajecten, er komen extra motiverende maatregelen om werklozen naar de sector te loodsen en zoveel meer.”

“Enkel op deze manier kunnen we laten horen hoe de noodkreet is vandaag en zeker morgen,” vervolgt Decoster, “want de grootste problemen stellen zich wanneer de sector weer full force zal mogen open gaan. Wanneer er geen injectie van instroom en herwaardering komt voor onze mensen op de werkvloer zal de druk op de mensen die wel nog gebleven zijn nog groter worden dan deze al is vandaag, met als gevolg burn-outs en nog meer mensen die uitstromen uit de sector. Door de druk en het tijdsgebrek die vandaag, als gevolg van personeelstekorten, reeds ligt bij de ondernemers wordt er vaak weinig aandacht besteed aan de zoektocht naar nieuwe collega’s. Een bordje aan het raam moet dan het redmiddel zijn.”

Het horecawerkt.be-platform brengt niet alleen al de vacatures in kaart, maar maakt deze meteen ook zichtbaar op de bekendste social media platformen en koppelt ze aan de VDAB vacaturedatabank en andere jobboards. Zo kunnen kandidaten, die gepassioneerd door ons vak, op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, meteen alle mogelijkheden vinden op één platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.