7

Sim Pizza uit Gent verkozen tot beste bezorgrestaurant van België

Online eten bestelsite Takeaway.com maakte voor het vierde jaar op rij de winnaars bekend van de Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Sim Pizza mag zich dit jaar, dankzij de vele goede beoordelingen, de landelijke winnaar noemen. Met de winst laat dit Gentse restaurant maar liefst 181 concurrenten achter zich. Naast de landelijke winnaar publiceert Takeaway.com ook een lijst met winnaars per stad, wat een overzicht vormt van de best beoordeelde restaurants door heel België.

Slechts 182 restaurants kwamen door de nominatieronde heen. De restaurants werden gekozen op basis van de gemiddelde score van de kwaliteit van het eten en de snelheid van de bezorging. In december werden Takeaway.com klanten wederom gevraagd om hun favoriete restaurants te steunen door een review te plaatsen op het platform. De resultaten werden vervolgens berekend over de verkiezingsperiode en gecheckt op fraude, waarna uiteindelijk de landelijke en regionale winnaars werden benoemd.

Hard werken loont

Hierdoor mag Sim Pizza uit Gent zich de trotse eigenaar noemen van de landelijke Best Restaurant Award 2018 en wint daarmee een prijzenpakket bestaande uit een selectie van promotiematerialen en een splinternieuwe e-bike ter waarde van € 995. "Wauw, hard werken loont!”, zegt Atif Celik, eigenaar van Sim Pizza. "We hebben de zaak pas in juli vorig jaar overgenomen dus dit is echt een geschenk en beloning voor al het harde werk dat we in het bedrijf hebben gestoken."

Focus op reviews

De verkiezing is dit jaar gebaseerd op reviews. Hiermee bevestigt Takeaway.com de waarde die ze hechten aan een kwalitatief uitmuntende bezorgservice. Het aantal reviews dat geplaatst werd op het Takeaway.com-platform steeg gedurende de campagne met 30 %.

“Goede reviews zijn zeer belangrijk voor zowel het restaurant als de consument”, zegt Siska De Lombaerde, Country Manager bij Takeaway.com. “Restaurants met betere reviews hebben een hogere zichtbaarheid op het platform. De consument heeft op deze manier een goed en makkelijk overzicht van welke restaurants beter scoren omtrent de kwaliteit van het eten en de snelheid van de bezorging.”

Regionale winnaars

Naast de landelijke kampioen maakt Takeaway.com vandaag ook 16 regionale winnaars bekend. Uit de lijst blijkt dat wij dol zijn op Italiaanse restaurants. Dit is geen verrassing aangezien pizza het meest bestelde eten is op Takeaway.com in 2018, met burgers en kip op de tweede en derde plaats. Ten slotte scoren ook sushirestaurants vrij hoog.

Voor een volledig overzicht van alle winnaars, kan je terecht op de Best Restaurant Awards website.