maxresdefault

Simpools wint Bertje voor beste ondernemersidee

MERELBEKE - Ondernemen is plezant, maar niet altijd gemakkelijk. Met je kop tegen de muur lopen, lange dagen, zoeken naar oplossingen. Daarom organiseert Bert Van Wassenhove "De Bertjes", een jaarlijkse award die innovatieve ondernemers een duwtje in de rug geeft. Dit jaar vindt de uitreiking in een iets ander format plaats en worden de winnaar per categorie bekend gemaakt in een heuse tv-show. Zo werd Gentenaar Sim Vanlangenhove van Simpools woensdag bekroond tot winnaar in de categorie 'Standup Ondernemer'.

"We hebben er bewust voor gekozen om van De Bertjes geen schoonheidswedstrijd te maken voor wie het meeste stemmen kan verzamelen", zegt Bert Van Wassenhove over De Bertjes. "Iedereen mocht zich aanmelden."

Vervolgens ging een groep ondernemers uit de vorige edities aan de slag om een lijst van twintig laureaten, vijf in elke categorie, te maken. Deze laureaten kwamen dan samen op de founders day op 28 oktober 2020, een namiddag en avond die helemaal in teken van de ondernemers staat. De ondernemers leerden elkaar kort kennen. Vervolgens gingen ze samen zitten per categorie om aan elkaar hun bedrijf voor te stellen en in gesprek te gaan over hun aanpak, successen en fouten, strategie, commerciële aanpak en vooral waar ze naartoe willen. Ten slotte kozen de ondernemers onder elkaar de eindwinnaar in hun categorie.

4 categorieën

De bekendmaking van de verschillende winnaars verloopt dit jaar iets anders dan voorheen. Een hele week lang wordt telkens 1 winnaar bekend gemaakt via een Youtube-video. Ondernemers konden zich inschrijven in 4 categorieën:

  1. Standup Ondernemer: De vroege fase van het ondernemerschap, mensen die bezig zijn met het verfijnen van een idee en op zoek zijn naar connectie met de klant.

  2. Startup Ondernemer' Ondernemers die een product hebben en al de eerste klanten konden noteren.

  3. Scale-up Ondernemer: Ondernemers die op weg zijn naar internationale doorbraak.

  4. Student Ondernemer: Ondernemende studenten die tijdens hun studies een onderneming lanceerden.

De eerste twee awardwinnaars zijn inmiddels bekend. De andere worden vandaag en morgen bekend gemaakt.

Simpools wint Bertje voor Standup Ondernemer

Sim Vanlangenhove van het Gentse Simpools werd woensdag verkozen tot winnaar in de categorie Standup Ondernemer. De arts in opleiding staakte voor een jaar zijn studies geneeskunde om zijn idee helemaal uit te werken en Simpools uit de startblokken te laten schieten. Simpools creëert moderne en budgetvriendelijke bovengrondse zwembaden op maat. Het plaatst een mooie houten ombouw met functioneel terras en opbergruimte rond losstaande zwembaden. Er is geen beton en geen bouwvergunning nodig. Simpools verzekert een snelle levering aan een scherpe prijs.

"Bovengrondse zwembaden staan gekend om hun 'mottige' uitzicht in de zomer en de kale plekken die ze achterlaten in het gras tijdens de winter. Daar wilde ik een oplossing voor vinden", vertelt Sim. Het hele verhaal, de andere laureaten en zijn reactie toen hij de award in ontvangst mocht nemen, zie je in onderstaand filmpje.