Nieuws Oost-Vlaanderen Sint-Niklase school speelt pioniersrol in STEM-onderwijs

Sint-Niklase school speelt pioniersrol in STEM-onderwijs

Sint-Niklase school speelt pioniersrol in STEM-onderwijs

Berkenboom_HumanioraVerschillende scholen in Vlaanderen bieden vanaf dit schooljaar studierichtingen aan waarbij STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) een meer prominente rol krijgt in de lessentabellen. STEM promoten in het onderwijs is bijzonder belangrijk om in te spelen op de actuele noden van het ondernemingsleven.

In het Waasland speelt Berkenboom humaniora in Sint-Niklaas  een belangrijke pioniersrol. Zij zijn de eerste ASO-school die STEM als clustervak een plaats geeft binnen het curriculum. Een jaar geleden kwam de humaniora ook al in het nieuws na het winnen van een 3D-printer van het Leuvense bedrijf Materialise. De leerlingen wonnen die prijs nadat ze samen met de aardrijkskundeleraar het voorstel hadden gemaakt om voor hun lessen reliëfdoorsnedes in 3D af te printen.

Ht geeft spreekt dan ook bijna vanzelf dat de Sint-Niklase school ook “mee” is als het over STEM gaat. STEM is een hot-topic in het Vlaamse onderwijslandschap en staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Onder meer Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson, is er een grote promotor van.

49 twaalfjarigen schreven zich in september in voor deze uiterst boeiende uitdaging en op 2 februari toonden zij in een grote uitvindersbeurs reeds de eerste resultaten van de door hen ontwikkelde applicaties aan hun ouders, leerkrachten, en externe experten.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.