SIX bij valavond

Six neemt Oost-Vlaamse Sanitel over via doorstart

IZEGEM - Het Izegemse SIX zet een volgende stap in haar succesvol groeiverhaal met de overname van Sanitel uit Waasmunster. Dat laatste bedrijf werd op 13 mei 2024 in faling verklaard door de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. Drie dagen later, op 16 mei, bereikte het management van SIX een akkoord met de curatele om een doorstart te maken met het merendeel van het team en door de overname van de activa. Voor SIX betekent deze overname een geografische versterking met een vestiging in Oost-Vlaanderen en de blijde intrede van een twintigtal technische profielen in de HVAC en sanitair residentiële en industriële sector.

Het Izegemse Six is een nog deels verborgen parel in het West-Vlaamse kmo-landschap. Six heeft in zijn sector een onwrikbare  reputatie opgebouwd als multidisciplinair bouw- en installatiebedrijf. Samen met een 220-tal eigen medewerkers is het bedrijf dagelijks actief op ruim 50 werven en tekent het voor een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro.

Midden in de driehoek

Volgens Christophe Pollet, managing partner bij Six, werd al langer gezocht om uit te breiden richting Oost-Vlaanderen en zo beter de markt te bedienen in de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel. "Vanuit het goed gelegen Waasmunster en samen met twintig gemotiveerde medewerkers zijn we nu goed gewapend hiervoor", zegt Christophe Pollet. "Wij kijken uit naar de integratie in onze familie”.
Six wist volgens Sebastiaan Pot, tevens managing partner, zeer snel een analyse te maken van de situatie en een voorstel te  formuleren aan de curatele om zo een doorstart te maken met maximaal behoud van werkgelegenheid. "De aanpak van deze overname illustreert treffend onze kernwaarden: toegewijd, verbonden én proactief", aldus Pot. "Alles kwam hier samen”.