Frederik en Kim slagerij Frederiek en Kim aan hun vernieuwde slagerij. Foto: Erwin Mynsberghe

Slagerij van Frederiek (36) en Kim (33) in het nieuw: “Rundsvlees is van eigen kweek”

Na enkele weken van grondige verbouwingen, opent het slagerskoppel Frederiek en Kim hun vernieuwde beenhouwerij op vrijdag 15 maart.

De slagerij ging dicht in de krokusvakantie, maar klanten konden nog steeds terecht in een pop-up in de aanpalende garage. Op vrijdag 15 maart gaat de vernieuwde winkel open.

“Inzake oppervlakte is de winkel even groot gebleven, maar we hebben geprobeerd om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten”, leggen Frederiek en Kim uit. “Zo is het gelukt om een ruimer assortiment kaas te voorzien. Er is ook een showkast bijgekomen waardoor we nog extra vers vlees kunnen aanbieden. Het rundsvlees is van eigen kweek, van de ouderlijke hoeve van Frederiek. Het varkensvlees is van Brasvar van Nevele.”

“Er zal ook gevogelte, kalf en lam te verkrijgen zijn. Er is ook een extra uitgang bijgekomen waardoor we denken dat de doorstroming in de winkel vlotter en efficiënter zal zijn voor de klanten. Tijdens het openingsweekend krijgt iedere klant krijgt bij een minimum aankoop van 10 euro een gratis goodiebag.”

In januari van 2015 opende het koppel hun slagerij aan de Stationsstraat. Toen waren er nog vier beenhouwerijen in het centrum van Aalter, maar dat aantal is sindsdien geslonken naar twee. De Klasseslager aan Veilige Have sloot net als slager Vrient aan de Brouwerijstraat immers al een tijdje de deuren. Naast Frederiek en Kim is er iets verder nog Slagerij Geert, maar naar verluidt zou die binnen enkele maanden er ook mee stoppen.