Nieuws Oost-Vlaanderen Smarttouch biedt "witte kassa's" op maat aan

Smarttouch biedt "witte kassa's" op maat aan

Smarttouch biedt "witte kassa's" op maat aan

000000000bsmt001-nl-smallHet West-Vlaamse bedrijf Smarttouch uit Marke bij Kortrijk, is in november 2014 opgericht door Frans Gerbosch en Yves Stouten, twee ervaren IT-ers met meer dan dertig jaar ervaring. Ze bouwden voort op een concept van hun overleden vriend Johan Van Muylders, een autoriteit in de Belgische wereld van kassa en POS-systemen en kregen eind december 2014 van de FOD Financiën een certificaat dat bevestigt dat hun software geschikt is bevonden als “witte kassa” of GKS (= Geregistreerd Kassa Systeem).

Restaurants, cafés, frituren, traiteurs die méér dan 10 % van hun omzet halen uit het serveren van voeding moeten zoals bekend vòòr het einde van 2015 over een kassa beschikken die enerzijds ononderbroken de kassa/btw bonnen kan afdrukken en anderzijds verbonden moet zijn aan een ‘zwarte doos’ die alle handelingen op de kassa zorgvuldig registreert.

“Met Smarttouch”, zeggen Gerbosch en Stouten, “bieden we vooral oplossingen op maat, want elke horeca)uitbating is toch weer een beetje anders.   We kunnen terugvallen op een hele reeks standaardproducten die naadloos gecombineerd kunnen worden tot maatwerk.”

Daarnaast zorgt Smarttouch de komende maanden voor het lanceren van extra diensten die de bedoeling hebben om het leven van de horeca-uitbaters een stuk makkelijker  te maken. “We hebben nu een professioneel team met een tiental zelfstandige IT-ondernemers die elk vanuit hun regio de horecaklanten kunnen ondersteunen, uiteraard ook in de weekends en in de late uurtjes. De Oost-Vlaamse IT-ondernemers die Smarttouch ondersteunen werken vanuit Gentbrugge, Merelbeke en  De Pinte.

Voor de meeste producten heeft Smarttouch samen met de leveranciers gezorgd voor een garantie tot 5 jaar op hardwareonderdelen. Dit is vrij uniek in de markt.

“Het is onze ambitie”, besluit Yves Stouten, “om altijd conform de Belgische wetgeving creatieve oplossingten aan te bieden voor de klant, ongeacht of het om een café, een nachtwinkel, of pakweg een bioboerderij gaat, en om zo een belangrijke speler te worden bij de aanbieders van de witte kassa’s. Een hedendaagse kassa is immers meer dan een veredelde rekenmachine met een printertje eraan.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.