download (6)

Sociale koopwoningen in Lovendegem en Wachtebeke klaar en verkocht

LOVENDEGEM/WACHTEBEKE - Kleine Landeigendom Het Volk heeft opnieuw 20 sociale koopwoningen in het Meetjesland voorlopig opgeleverd. Het gaat om 10 woningen in Lovendegem en 10 in Wachtebeke, die al allemaal verkocht zijn. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat er respectievelijk 41 en 27 kandidaat-kopers ingeschreven zijn in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij voor de twee gemeentes.

“Beide werven werden opgestart in september 2017. Het project in Lovendegem werd uitgevoerd door bouwonderneming Everaert-Cooreman nv, de bouw in Wachtebeke was in handen van Siemoens bvba”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “Anderhalf jaar later zijn beide projecten volledig afgewerkt en hebben de kopers hun sleutels al gekregen.”

Lovendegem en Wachtebeke

De woningen in Lovendegem zijn gelegen aan de Schoordam, tussen de Grote Baan (N9) en het dorp van Lovendegem. Het ontwerp is van Archipl Architecten en bestaat uit twee rijen van vijf huizen. “Elke woning heeft 3 slaapkamers en is voorzien voor 5 personen”, vult directeur Heyse aan. Het project in Wachtebeke ligt aan de Groen- en Sperwerstraat. De tien huizen daar zijn een ontwerp van Buro II & Archi+I, met 2 vrijstaande woningen en 8 halfopen bebouwingen. “Hier zijn de 3-slaapkamerwoningen telkens voorzien voor 4 personen”, legt directeur Heyse uit. "In beide gemeenten zijn alle woningen voorzien van een garage, berging, regenwaterput, gaswandketel en zonneboiler.”

Meetjesland

Het blijft trouwens niet bij deze projecten van Kleine Landeigendom Het Volk in het Meetjesland. De sociale huisvestingsmaatschappij is op dit moment ook bezig met bouwen in Sint-Laureins (Vlasbloem) en Waarschoot (Krakeelhoek). En op de planning staan nog veel meer koopwoningen in het Meetjesland, bijvoorbeeld in Aalter, Evergem, Knesselare, Maldegem, Nevele en Kaprijke.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.