Nieuws Oost-Vlaanderen Softwaresysteem voor ouderenzorg haalt 1,5 miljoen op

Softwaresysteem voor ouderenzorg haalt 1,5 miljoen op

Softwaresysteem voor ouderenzorg haalt 1,5 miljoen op

GENT – Pridiktiv NV is een in Gent gevestigde softwarebouwer actief binnen de gezondheidszorg. Met zijn nieuwe product into.care ® wil Pridiktiv focussen op het verhogen van de efficiëntie binnen zorginstellingen. Pridiktiv laat weten dat het in zijn kapitaalronde €1,5 miljoen binnenhaalde. Deze ronde werd geleid door KBC Start it Fund en LRM. Samen investeren ze €800.000, de andere fondsen zijn afkomstig van de oprichters, Industry Experts en Grants.

De kapitaalverhoging zal enerzijds worden ingezet om het huidige datagedreven systeem te verbeteren door inzet van artificiële intelligentie. Iets waar zowel de zorgverlener als de patiënt/bewoner bij gebaat zullen zijn. Anderzijds zal de extra financiering ingezet worden om internationale opportuniteiten verder te exploreren.

Huidige software ontoereikend

Jeroen De Backer, CEO en oprichter van into.care, verklaart: “De meeste teams binnen zorgcentra worstelen met steeds strakker wordende schema’s, een gebrek aan nauwkeurige patiëntgegevens en steeds groter wordende stapels administratie. En daar hebben softwarepakketten die afhangen van een tijdrovende, handmatige en foutgevoelige invoer voor een groot stuk de hand in.”

Meer tijd en zorg voor de mensen

“Twee jaar lang hebben we samengewerkt met professionele zorgverleners, organisaties en experts uit de sector om te komen tot waar we staan vandaag”, gaat mede-oprichter Thomas Van der Auwermeulen verder. “Een uiterst gebruiksvriendelijke, mobiele oplossing die real-time patiëntgegevens naar de werkvloer brengt, de tijd om nieuwe mensen op te leiden reduceert, en de immer aan groeiende papierberg tot wel 60% laat slinken. Een mooie tijdswinst die volledig ten goede komt aan het allerbelangrijkste: meer tijd voor zorg en voor de mensen!”

Blinkende lichtjes

Intussen mocht blijken dat into.care exact was waar de sector naar op zoek was. “Ons datagedreven denken resulteerde in meer tijd voor de patiënt, bruikbare gegevens en kostenreductie voor de gehele organisatie, wat zowel in de directiekamer als op de werkvloer op bijval kon rekenen. Onze integratiemogelijkheden en GDPR-naleving lieten de lichtjes in de ogen van IT-managers blinken. En daar doen we het voor”, concluderen Bram Vandewalle en Sam Verschueren – beiden co-founder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.