Dominique Willems en Erik Janssens Na 20 jaar aan het roer van de Solvasgroep staat Zomergemnaar Dominique Willems (44, links) zijn plaats af aan Erik Janssens (62). Foto: if

Solvasgroep krijgt nieuwe CEO om “groei in goeie banen te leiden”

Na 20 jaar aan het roer van de Solvasgroep staat Zomergemnaar Dominique Willems (44) zijn plaats af aan Erik Janssens (62). Willems blijft in het bedrijf werken, maar ziet in Janssens “de geknipte man om de groei in goeie banen te leiden.”

Het verzekerings- en vastgoedbedrijf Solvasgroep krijgt na twintig jaar een nieuw gezicht aan het roer. Erik Janssens heeft veel ervaring als zakelijk leider in het bank- en verzekeringswezen. “Het is een echte people manager”, zegt Dominique Willems, “en de geknipte man om ons bedrijf in volle groeispurt de juiste richting uit te sturen.”

Solvasgroep groeide in twintig jaar tijd uit van een viermansbedrijf naar vijf kantoren, zusterbedrijven en negentig medewerkers. De opvolging die die groei nodig heeft, nam veel tijd van Willems in beslag, “tijd die ik liever in het strategisch-creatieve en business-development stak.”

Nieuw filiaal in Maldegem

Janssens vult ook de taak in die hij het liefste doet: “Sedert mijn studententijd zijn groei en ontwikkeling al de rode draad in mijn carrière.” Janssens werkte tot tien jaar geleden voor de bank AXA.

De Solvasgroep heeft nu in Aalter, Maldegem en Oostende een kantoor en twee in Zomergem. Binnenkort opent het nieuwe filiaal in Maldegem.