OQuila

Spikes en Orbid bundelen krachten in OQuila

Om ondernemingen sneller te laten schakelen in hun digitale transformatie, gaan IT-dienstverleners Orbid uit Merelbeke en Spikes uit Antwerpen samenwerken onder de naam OQuila. De start-up vestigt zich in het Axxes Business Park in Merelbeke en zal van daaruit slimme Internet of Things (IoT)-oplossingen bouwen via het Azure IoT-platform van Microsoft.

Orbid en Spikes stelden vast dat hun aanvullende aanbod perfecte bouwstenen zijn voor een nieuwe samenwerking. “De competenties die Spikes en Orbid in huis hebben rond een slimme digitale werkomgeving en managed services zijn belangrijke aspecten van een succesvolle IoT-implementatie”, zegt Marc Dries, general manager bij Spikes. "Via OQuila willen we onze klanten volledig ondersteunen, van een eerste business value workshop tot de proactieve opvolging van de nieuwe IoT-omgeving.” Daarbij wordt resoluut gekozen voor het Azure platform van Microsoft, dat de nodige schaalbaarheid en integratiemogelijkheden biedt voor een IoT-oplossing.

OQuila zal geleid worden door Rebekka Van Acker, die zelf op een jarenlange ervaring bij Microsoft kan terugblikken. “De technologie staat vandaag op punt en er is nog veel potentieel om het verschil in de markt te maken. Voor ondernemingen is het dus een ideaal moment om op de kar te springen”, aldus Rebekka Van Acker.

Veel potentieel

“Internet of Things is meer dan objecten voorzien van sensoren”, meent Jan Verfaellie, ceo van Orbid. "De echte kracht ligt in de mogelijkheden van de cloud om de continue stroom van data die sensoren genereren, om te zetten in nieuwe inzichten. Dit laat bedrijven toe om te innoveren, hun productiviteit te verhogen en nieuwe business modellen te genereren.”