Nieuws Oost-Vlaanderen Sport.Vlaanderen doet Davo zweten

Sport.Vlaanderen doet Davo zweten

Sport.Vlaanderen doet Davo zweten

GENT – Wie is bij jou op het werk ‘de Sportambassadeur’? Die vraag stelde Sport Vlaanderen aan tal van bedrijven. Tot 11 mei konden bedrijven hun kandidatuur voor ‘sportambassadeur’ insturen. Er werden heel wat mooie praktijkvoorbeelden aangeleverd waaruit de jury een selectie maakte. Bij de winnaars zijn onder meer Medix laboratoires uit Oudenaarde, X-power uit Beervelde, Emtex uit Sint-Gillis Waas, Stad Aalst en Davo Communications uit Gent.

Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de gezondheid van hun werknemers zijn productiever en ze besparen massa’s geld en energie. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek. Daarom investeerden al heel wat grote ondernemingen in sportfaciliteiten voor hun werknemers.

Sport.Vlaanderen wil met hun actieplan ‘Sport op het werk’ ook kleine en minder grote ondernemingen de kans geven om hun werknemers meer te laten bewegen en meer aan sport te laten doen op de werkvloer, want dat komt niet alleen hun gezondheid ten goede, maar ook de sfeer op het werk.

Sportambassadeur

Tien Vlaamse bedrijven winnen dankzij hun sportambassadeurs een prijs van Sport Vlaanderen. De sportambassadeur is de man of vrouw op de werkvloer die zich dagelijks inzet om collega’s te motiveren en te activeren om meer te bewegen en te sporten voor, op of na het werk. Zo werd ook Suzan Maertens van Davo Communications Gent, die het motto ‘Sporters beleven meer’ in het hart draagt, benoemd tot ‘Sportambassadeur’. Het leverde Davo Communications een heuse bedrijfssportdag op, georganiseerd door Sport.Vlaanderen.

Bekijk hieronder hoe Suzan zich op vrijwillige basis dagelijks inzet om haar collega’s fitter en gezonder te krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.