Nieuws Oost-Vlaanderen Sportlabo Jacques Rogge kan erg nuttig zijn voor bedrijven

Sportlabo Jacques Rogge kan erg nuttig zijn voor bedrijven

Sportlabo Jacques Rogge kan erg nuttig zijn voor bedrijven

000000000000000ssslOp vrijdag 16 oktober 2015 opende aan de Gentse universiteit het nieuwe Sportlaboratorium – Jacques Rogge. Het biedt faciliteiten voor hoogstaand innovatief wetenschappelijk onderzoek rond sport en de menselijke beweging.

 Op basis van de resultaten van dat onderzoek zal het dan in diverse domeinen concrete maatschappelijke toepassingen uitwerken.
Sports technology business developper Kristof De Mey benadrukt dat het labo ook grote diensten kan bewijzen aan het bedrijfsleven. “Met het labo bieden wij immers toegang tot expertise en onderzoeksapparatuur voor verschillende domeinen, waaronder voeding, schoeisel, cameratechnologie, itc en gaming. Via het consortium Victoris maken we ook de link met andere expertisedomeinen binnen UGent, terwijl starters bij ons terechtkunnen voor advies en het opstarten van innovatieprojecten.”
Het gebouw bestaat uit twee onderzoekseenheden en huisvest een consortium van onderzoekers uit verschillende disciplines zoals biomechanica, motorisch leren, inspanningsfysiologie en sportvoeding. Ook de samenwerking met andere disciplines zoals de ingenieurswetenschappen en musicologie wordt erin vorm gegeven.
Het team van onderzoekers probeert dus zijn bevindingen te valoriseren naar zowel de maatschappij als naar de industrie. Met de oprichting van het labo dat ook eer bewijst aan Jacques Rogge die als IOC-voorzitter in heel de wereld bekend is, bewijst de Gentse universiteit opnieuw dat ze veel belang hecht aan het bouwen van bruggen tussen de universiteit en de ondernemingswereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.