fa1c865a-bb6a-4b7b-9095-e30bf3295380-759×500

Spott is scale-up van het jaar!

AALST – Voor het vierde jaar op rij reikte Startups.be de award uit voor de beste start-up van het jaar. Bsit mocht de prijs op 28 februari in ontvangst nemen tijdens The Big Squeeze, voormalig Tech Startup Day, in Brussel. Voor het eerst werd, in samenwerking met Scale-ups.eu, ook de Scale-up of the Year verkozen. Het is de Aalsterse interactieve shoppingspecialist Spott die met deze prijs ging lopen. MicroFlavours kreeg de prijs voor Student Start-up of the Year, terwijl e-peas verkozen werd tot meest disruptieve start-up van het jaar.

Een gespecialiseerde jury bestaande uit Omar Mohout (Sirris), Simon Alexandre (The Faktory), Benny Debruyne (Trends), Renaat Berckmoes (Fortino), Isabel Michiels (Agoria) en Thibaut Claes (SRIW) stelde een shortlist samen van bedrijven in vier categorieën. Het grote puibliek selecteerde uiteindelijk de winnaars.

Record aantal stemmen

“In totaal hebben 3.298 mensen gestemd, dat is een record”, legt directeur van Internationale Betrekkingen Frederik Tibau van Startups.be en Scale-Ups.eu uit. “Het is duidelijk dat de TBS Awards een belangrijk item zijn geworden. Winnaars van de afgelopen jaren vertelden ons dat een TBS Award de geloofwaardigheid van hun start-up verhoogde met zowel klanten als investeerders.”

Babysit-app

Bsit, het bedrijf achter de populaire babysit-app, is bekroond als Start-up of the Year. De Brusselse start-up kreeg 33% van de stemmen. Het Gentse into.care, dat een innovatieve digitale geozndheistapp bouwde, strandde op de derde plaats met 15% van de stemmen.

Oost-Vlaamse winnaar

Het Oost-Vlaamse Spott werd geëerd met de prijs voor Scale-up of the Year. De interactieve winkelspecialist groeit snel, verwierf een Amerikaanse concurrent en richtte een joint venture op met een reclamebedrijf in Brazilië. Een tijdje geleden won Spott ook de prijs voor het ‘Belgische merk van het jaar’. Spott kreeg 28% van de stemmen.

Lees hier het uitgebreid artikel over Spott.

Techwolf strandt op tweede plaats

MicroFlavours ontving de prijs voor Student Start-up of the Year. Student-ondernemer Dario Vunckx introduceerde stadslandbouw in Brussel en verkoopt gezonde microgroenten aan hotels en restaurants in en rond de hoofdstad. MicroFlavours overtuigde een duizelingwekkende 35% van de kiezers, terwijl de HR machine learning van de Gentse start-up TechWolf volgt met 29%. Meer weten over techwolf? Lees hier het interview door Made in.