Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Spraakmakend: Gentse zanger opent jazz café in Dubai
Oost-Vlaanderen

Spraakmakend: Gentse zanger opent jazz café in Dubai

GENT – Gentenaar Wim Hoste (58) is zanger en presentator met internationale faam. Hij treedt op in landen als Dubai en Korea. Deze zomer opent hij een eigen Crooner jazz bar op het bekende palmeiland in Dubai. “Ik kom uit een horecafamilie en had vroeger een Thais restaurant in het Gentse Patershol. Met deze bar wil ik mijn passie voor horeca en muziek combineren.”

In maart 2020 vertelde Wim Hoste aan Made in Oost-Vlaanderen in een interview dat hij zijn succesvolle show uit Dubai naar België zou halen. Daar stak COVID helaas een stokje voor. “Ik had een hele tournee gepland, maar heb deze moeten uitstellen”, vertelt hij. “Ik sta al jaren op de planken in Dubai en Azië, maar wanneer je mijn naam in Vlaanderen noemt, kent niemand me. Dat vond ik jammer. Het plan was om de mensen in België, en dan vooral Oost-Vlaanderen, kennis te laten maken met wat ik doe.”

En dat is performen. Zo stond hij al op diverse podia in Korea en Dubai. Met zijn stem weet hij makkelijk een zaal stil te krijgen en ook als acteur en presentator is hij geliefd.

“Als alles volgens plan verloopt, komt op 5 februari een Belgische delegatie vergezeld van Koning Filip naar Dubai waarbij ik de eer krijg om het nationaal volkslied te zingen en ook op het wereldkampioenschap boksen mocht ik de presentatie verzorgen en optreden”, geeft hij trots mee.

Niet stilgezeten

Aangezien zijn tour door Europa gecanceld werd, besloot Wim zich afgelopen jaar te focussen op de creatie van eigen muziek. “Tijdens COVID lanceerde ik mijn eerste eigen nummer en er zijn nog 4 nummers in de maak die ik binnenkort aan de buitenwereld laat horen. Ik nam ook een muziekvideo op samen met een Bollywood actrice (zie onderaan dit artikel)“, vertelt Wim.

“De wereld lag op zijn gat door de coronacrisis, maar je moet jezelf aanpassen en flexibel zijn. Ik ben veel in de pers gekomen in Dubai omdat ik bleef zaken doen. Het is niet leuk dat je niet op scene kan staan, maar ik ben blijven voortdoen en organiseerde onder andere live streams met live muzikanten. Op die manier heb ik een zevental concerten gegeven. Het was een groot succes.”

Muziek bar

Het volgende op Wims creatieve en ondernemende agenda is de opening van een eigen muziekcafé op de Palm Jumeirah in Dubai. Een echte hotspot voor celebrities. “Ik mik met de bar, die in ware crooner-stijl zal zijn, op het high end segment. Tijdens de zomermaanden is het rustig in Dubai zodat we het concept eerst kunnen testen en finetunen voor het hoogseizoen.”

Maar Wim zou Wim niet zijn als hij het niet grootser zag. Zijn ambities reiken ver. “Indien het concept aanslaat in Dubai, wil ik ook op andere locaties in de wereld openen. Zo zou ik ten laatste tegen 2023 ook in mijn thuisstad Gent een eigen bar willen hebben.”

Tournee hervatten

Ten slotte hoopt Wim Hoste ook zijn tournee in Europa en België in 2022 terug op te kunnen nemen. “Wanneer ik mijn gedachten op iets zet, doe ik het altijd. De timing is niet altijd zoals ik het zou willen, maar uiteindelijk komen we er wel. Aan getalenteerde mensen in Oost-Vlaanderen die een carrière in het buitenland ambiëren zou ik graag zeggen: geef nooit op, ga door. Niets is onmogelijk!”

Wim’s eerste zelf geschreven lied: