LAGOfamilie

S&R Beveren en Gent worden LAGO

BEVEREN/GENT – De zes S&R-zwemparadijzen, waaronder eentje in Beveren en in Gent, gaan voortaan door het leven als LAGO. Die naam zou beter overeenkomen met waar het bedrijf voor staat: avontuur en waterbeleving in een warme omgeving.

Vorig jaar werd er nog flink geïnvesteerd in tal van uitbreidingen in de zwemparadijzen van Gent, Brugge en Lier. Door deze investeringen beschikt elk LAGO-zwemparadijs in 2018 over een zeer ruim recreatief aanbod met eigen lokale, unieke accenten.

Veiligheid

LAGO zal ook meer oog hebben voor een veiligere zwemomgeving voor de bezoekers. Zo werden al in vijf van de zes zwemparadijzen enkele AngelEye-drenkelingendetectiesystemen geïnstalleerd.

“Het zwemparadijs van Pelt volgt later dit jaar. Camera’s in het bad detecteren wanneer iemand meer dan 20 seconden stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de smartwatch van onze redders”, zegt Diether Thielemans, algemeen directeur van LAGO. “Dit systeem is een bijkomende tool om te streven naar een nóg veiligere zwemomgeving voor onze bezoekers.”

Dat betekent echter niet dat er minder redders langs de kant zullen staan. “Ook in de toekomst blijven onze redders de belangrijkste schakel in ons veiligheidsbeleid.”

Naast Beveren en Gent heeft LAGO ook zwemparadijzen in Lier, Brugge, Bergen en Pelt. Met de komende vestiging in Kortrijk en een zwembad-, wellness- en fitnessclub in Zwevegem blijft LAGO bovendien groeien.