Waasland Shopping mobiliteit Stadsbestuur en Waasland Shopping sloegen de handen in elkaar. Schepen Hanssens mocht het lintje doorknippen. — © ies

Stad en Waasland Shopping slaan handen in elkaar voor regionaal vervoersknooppunt

Op de terreinen van Waasland Shopping is woensdag het eerste regionaal Hoppinpunt op het grondgebied van Sint-Niklaas geopend. Verschillende vervoersvormen komen er samen.

De stad investeerde er meer dan 600.000 euro in het regionale Hoppinpunt. De busperrons werden aangepast en verhoogd. Er werd een nieuwe fietsenstalling gebouwd, die werd uitgetekend en ontworpen door het eigen architectenteam van de stad Sint-Niklaas. Het Hoppinpunt werd ook uitgerust met een laadpunt voor batterijen voor e-bikes.

“Je moet alleen je oplader meebrengen en je kan die dan samen met de batterij in een kluis leggen om die ter plaatse op te laden. Allemaal met groene stroom”, zegt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA), die ook de samenwerking met Waasland Shopping in de verf zet. “De directie was meteen gewonnen voor ons plan om dit project uit te rollen. Met een busstation met 300 busbewegingen per dag was dit de ideale plaats.”

Fietsenparking uitgebreid

Waasland Shopping-manager Vincent Hermans ziet de meerwaarde van het project. “Wij zullen een deel van de ruimte gebruiken als fietsenstalling voor het personeel. Ook onze organisatie streeft naar een duurzamere mobiliteit. Zo werd de fietsenparking ter hoogte van ons horecaplein nog uitgebreid met 80 extra plaatsen”, stelt Hermans.

“Meer dan 90 procent van onze klanten komt nog altijd met de auto winkelen. We hopen door al deze initiatieven ook daar een ommekeer in te zetten. Voor de beveiliging werd in camerabewaking voorzien. Als Waasland Shopping hebben er ons ook toe verbonden om het hele Hoppinpunt netjes te houden.”