Ronse Groepsbezoeken Grote Markt en stadhuis Ronse_0

Stad Ronse krijgt titel ‘baanbrekende werkgever 2024’

RONSE - De stad Ronse valt een grote eer te beurt. Ze mag zich een jaar lang een 'baanbrekende werkgever' noemen, naast andere laureaten. De initiatiefnemers willen met dit concours het belang van een goede HR-politiek in de kijker plaatsen. 

In 2023 legden 70 organisaties succesvol het certificatietraject af en mogen zich hierdoor een jaar lang Baanbrekende Werkgever ’24 noemen. Elk van deze organisaties ging aan de slag met een specifieke uitdaging binnen één van de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: duurzaam werk, minder onderweg of slimmer en groener onderweg. Baanbrekende Werkgever is een initiatief van Antwerp Management School, De Lijn en Jobat.

De stad Ronse is één van de laureaten en mag die titel nu een jaar lang dragen, samen met nog 50 andere werkgevers. Het label komt er na een leertraject waarbij de focus lag op talentontwikkeling. Maar de stad wil zichzelf ook uitdagen naar de toekomst. Ronse wil ook de komende jaren een mensgerichte werkgever blijven, die aandacht heeft voor onder meer duurzame mobiliteit. Zo heeft de stad graag dat mensen de werkverplaatsing maken met de fiets. De stad promoot dat met goedkope leaseformules en de terugbetaling van de kosten voor het openbaar vervoer.