Nieuws Oost-Vlaanderen Stapp.in autodelen vanaf september ook in Sint-Niklaas

Stapp.in autodelen vanaf september ook in Sint-Niklaas

Stapp.in autodelen vanaf september ook in Sint-Niklaas

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Stapp.in België, een autodeelproject van Opel-verdeler Houttequiet in Temse, biedt haar diensten binnenkort ook in Sint-Niklaas aan. Vanaf 1 september introduceert Stapp.in een vloot van drie deelwagens met vaste standplaats in het centrum van Sint-Niklaas: parking Stadsschouwburg, station Sint-Niklaas en Koningin Fabiolapark. Geregistreerde gebruikers kunnen via een gebruiksvriendelijke applicatie een deelwagen reserveren wanneer het hen uitkomt.

Een gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil, waardoor een (tweede) wagen vaak een grote kost is voor veel gezinnen. Via autodelen kunnen mensen die minder dan 10.000 kilometer per jaar rijden tot 1.000 euro besparen via autodelen. Want bij autodelen maken meerdere personen om de beurt gebruik van één of meerdere wagens. Dat leidt tot een bewuster en efficiënter gebruik van de wagen. Bovendien vervangt één deelwagen vijf tot tien privéwagens. Het principe van autodelen is simpel: gebruikers kunnen de wagen gebruiken wanneer het hen uitkomt, wanneer ze de wagen niet nodig hebben, kunnen deze door andere personen gebruikt worden.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Het Stapp.in-systeem werkt via een heel eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie. Een gebruiker kan binnen de twee minuten een deelwagen reserveren en vertrekken. Na de rit keert de gebruiker terug naar de vaste standplaats en sluit de wagen af. Het systeem werkt volledig autonoom, waardoor de wagens 24/7 beschikbaar zijn. Na elke reservering wordt de kostprijs bepaald op basis van het aantal gereserveerde uren en het aantal afgelegde kilometers. De gebruiker betaalt enkel voor het effectieve gebruik. Kortom, geen inschrijvingskosten noch een maandelijks abonnement. Bovendien parkeer je met de Stapp.in deelwagens volledig gratis op het grondgebied Sint-Niklaas.

Oplossing voor het mobiliteitsprobleem

Dirk Houttequiet, zaakvoerder Stapp.in België: “Sint-Niklaas kampt net als andere steden en gemeenten al jaren met een mobiliteitsprobleem. Het stadscentrum slibt dicht, de parkeerdruk in bepaalde wijken verhoogt zienderogen en de files nemen almaar toe. Vanuit deze evolutie wenst Stapp.in de inwoners van Sint-Niklaas te stimuleren over hun eigen mobiliteit na te denken.”

De inwoners van Sint-Niklaas kunnen zich nu al registeren op het platform via de website of de Stapp.in-applicatie. Vanaf 17 september kunnen ze ook effectief de wagens reserveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.