thumbnail_Award winning team van Starring Jane

Starring Jane wint 2 awards met rouw-app voor kinderen

GENT - Het Gentse digital agency Starring Jane heeft met ‘Mijn herinnering aan jou zowel de ‘Best Digital App Award’ als de ‘Innovation Award’ gewonnen in de jaarlijkse wedstrijd van FEWEB, de beroepsvereniging van digitale bedrijven.

Het rouwproces van dierbaren verloopt bij kinderen totaal anders dan bij volwassenen. Uitvaartspecialist DELA wou daarom een gratis app die kinderen door een moeilijke periode loodst en die ook de herinnering aan de overledene helpt levendig te houden. Die opdracht was dus zeer specifiek en delicaat. Maar Starring Jane slaagde er volgens de wedstrijdjury in om een app te ontwikkelen waarin kinderen intuïtief hun weg vinden en waarin ze de vrijheid voelen om hun eigen herinneringswereld te creëren in de vorm van foto’s, tekeningen, video- en geluidsfragmenten, en interactieve animaties. Starring Jane beantwoordde volgens de jury ook volop aan het ‘Innovation‘-thema van de wedstrijd en kreeg, ook daarvoor, een award.

Samen met de kinderen gecreëerd

Kevin Braem van Starring Jane: “In het uitgebreide strategisch voortraject werd een doelgroep van rouwende kinderen tussen 6 en 12 jaar rechtstreeks betrokken bij de ontwikkeling van de app d.m.v. intensieve gesprekken met erkende rouwtherapeuten. De reacties van de kinderen werden uitgebreid geanalyseerd en het concept, de look & feel van de app werd bijgestuurd tot het volledig goed zat.”

Zoals steeds opteerde Starring Jane voor de meest gebruiksvriendelijke interface met een aantrekkelijk design en voor visuele spankracht. Voor de interactieve animaties werkte het samen met Studio Monk die de illustraties aanleverde.

KETNET

Na de lancering van Mijn herinnering aan jou en een reportage van Karrewiet op KETNET is het snel gegaan voor de DELA app. Zowat 2.000 kinderen gebruik(t)en de gratis app en er werden reeds 10.000 herinneringen in de vorm van tekeningen, foto’s, geluidsfragmenten en video’s toegevoegd.

FeWeb Excellene Awards

De FeWeb Excellence Awards gelden als dé referentie voor digitale expertise op het vlak van webbuilding, e-commerce en digitale marketing. Ze worden jaarlijks door een onafhankelijke vakjury uitgereikt in vier categorieën: meest performante websites en webshops, beste digitale campagnes en applicaties. Starring Jane diende 3 cases in, meteen goed voor 2 awards én 2 eervolle vermeldingen.