Foto: if Foto: if

Start-up van Aaron (22) maakt akoestische panelen met… lingerie: “Duurzaamheid wordt zo letterlijk en figuurlijk sexy”

De startup Resound uit Belsele van zaakvoerder Aaron Thierens (22) creëert akoestische panelen en doet dat met een wel heel opvallend soort materiaal. Het bedrijf gebruikt lingeriestoffen van Van de Velde in zijn panelen om zo rust te brengen in vergaderzalen en kantoren.  “We zijn fier op dit mooie voorbeeld van duurzaamheid en efficiëntie in het gebruik van materialen”, aldus de zaakvoerder.

Resound zorgt voor akoestiekverbetering op de werkvloer en doet dat naar eigen zeggen op een milieuvriendelijke en duurzame manier. De start-up wil met zijn producten een pionier zijn op vlak van circulaire economie.

“Resound is begonnen als een studentenproject, waarbij ik tijdens mijn onderzoek tot de conclusie kwam dat er alleen nog maar akoestische materialen bestonden die erg energie-intensief zijn”, vertelt zaakvoerder Aaron. “We zijn dan ook de eerste leverancier die volledig circulair te werk gaat. Kantoorruimtes worden vaak om de zeven à tien jaar heringericht en met onze materialen willen we zulke veranderingen tot drie keer toe kunnen overbruggen.” (Lees verder onder de foto)

Foto: if
Foto: if

Om verspilling tegen te gaan, gaat Aaron in zee met een opvallende partner. “We gaan samenwerken met lingeriebedrijf Van de Velde uit Schellebelle, dat onder meer de merken PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda in de portefeuille heeft zitten”, aldus Aaron.

“Stoffen krijgen tweede leven”

“De overschotten van de lingeriestoffen die anders niet benut zouden worden, krijgen zo een nieuwe bestemming in een innovatief product in een totaal andere sector. Zo hebben we tegelijk een positieve impact hebben op de meubelindustrie en wordt duurzaamheid letterlijk en figuurlijk een beetje sexy.”

Ook bij Van de Velde zijn ze opgetogen dat hun ongebruikte stoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt. “We zijn blij dat we met Resound een extra manier hebben om onze grondstoffen een tweede leven te geven”, zegt Lieve Vermeire, manager duurzaamheid bij Van de Velde. “Het is met veel plezier dat we een jonge ondernemer als Aaron kunnen steunen in zijn visie op circulariteit.”