Afbeelding4 Foto 4Gamers

Start-up wil Belgische e-sport naar internationaal niveau tillen

ASSENEDE - Twee leden-investeerders van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen stappen samen met een derde investeerder in HEET Gaming: een startende, professionele e-sportorganisatie. Samen investeren ze 200.000 euro en zullen ze de jonge onderneming ondersteunen op vlak van marketing en finance.

HEET Gaming wil de Belgische e-sportwereld professionaliseren door spelers op te leiden, advies te geven en toernooideelnames te regelen. HEET Gaming-oprichter Tim Buysse uit Assenede maakte zelf naam als professioneel gamer. Na zijn internationale carrière had hij nieuwe ambities in de e-sport.

"Ik wilde in België een organisatie oprichten die omkadering en ondersteuning biedt op het niveau van internationale teams", legt hij uit. "Eind 2020 kon ik dan samen met een vennoot van start gaan."

“Ik ben professioneel gamer geworden omdat ik de beste wilde zijn. Net zo wil ik e-sport in België op internationaal niveau tillen.”

Tim Buysse van HEET Gaming

Buikgevoel

“Tim benaderde me in december 2020 en vroeg of ik geïnteresseerd was in de ontwikkeling van een e-sportorganisatie”, voegt co-founder Gilles De Moor toe. “Ik wist weinig van gamen, maar wilde graag meer leren over de industrie. Toen ik de pitch van Tim hoorde, zag ik meteen potentieel in HEET. Soms krijg je dat onderbuikgevoel en dan moet je ermee aan de slag.”

 

Foto HEET Gaming

Eind 2021 ging Buysse op zoek naar kapitaal om de sprong naar een professionele organisatie te financieren. “We hebben met tal van kandidaten gesproken, maar er was geen klik. Op een bepaald moment kwamen we in contact met BAN Vlaanderen. Dat voelde meteen goed.”

Stefan Otte en Walter Luyten besloten aan boord te komen, samen met Mario Haneca, die daarvoor al instapte via het persoonlijke netwerk van Buysse. “De investeerders zijn in de eerste plaats ondernemers die betrokken zijn en die actief meewerken aan onze toekomst. Samen met de adviseurs van BAN Vlaanderen laten ze ons nadenken over ondernemen.”

Onontgonnen terrein

De kapitaalverhoging vandaag is slechts een eerste fase. In een volgende stap wil HEET 300.000 euro cofinanciering ophalen – opnieuw via BAN Vlaanderen – om vervolgens samen naar een verder financieringsaanvulling van 500.000 euro toe te werken.

Uiteindelijk wil HEET Gaming een internationale referentie worden voor e-sporters. “Ik ben professioneel gamer geworden omdat ik de beste wilde zijn”, besluit Buysse. “Net zo wil ik e-sport in België op internationaal niveau tillen. In Scandinavië en Azië zijn professionele carrières intussen normaal, daar werken de overheden ook actief mee om talent te ontwikkelen. Hier bij ons is het nog grotendeels onontgonnen terrein. Daarom beginnen we bij de wortels: we gaan op zoek naar jong talent en geven ook advies aan ouders.”