Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: A to B drivers brengt je zorgeloos op je bestemming

Starter van de week: A to B drivers brengt je zorgeloos op je bestemming

Starter van de week: A to B drivers brengt je zorgeloos op je bestemming

GENT – Een betaalbare privéchauffeur die de wagen van de cliënt bestuurt. Dat is het concept van de Gentse start-up A to B Drivers. Door kosten voor een eigen wagenpark te omzeilen, kunnen ze deze luxe-dienst aan een scherpe prijs leveren.

Kyrian Plovie heeft een passie voor auto’s. Hoewel hij nog student was, zorgde zijn ondernemersbloed voor een sterke drang naar een eigen activiteit. Zo startte hij met de steun van ARTEpreneur van de Arteveldehogeschool op zijn 21 het vervoersbedrijf A to B drivers op. “Ik zie nog veel mogelijkheden tot verbetering binnen de sector van de privéchauffeurs. Daarom streef ik ernaar zo innovatief mogelijk te zijn. En te groeien uit die ervaring” vertelt Kyrian.

De weg van A to B

Het concept van A to B Drivers is simpel: een privéchauffeur met het comfort van uw eigen auto. Zo willen ze stressvrije verplaatsing in uw eigen vertrouwde wagen aanbieden en de zoektocht naar een vrije parkeerplaats vermijden. Door hun diensten vult u de tijd van uw verplaatsing nuttig in. Of u komt even tot rust op de achterbank. Een verplaatsing in stijl tegen een betaalbaar prijskaartje.

“Bij A to B Drivers draait alles om respect voor de klant en zijn of haar wensen. Van onze 25 chauffeurs vereisen we een professionele aanpak van begin tot einde. Met oog voor stijl, stiptheid, veiligheid en vertrouwen. We stoppen dan ook niet voor de klant tevreden is”, zegt Kyrian.

Meerdere formules

Het bedrijf, dat in maart zijn éénjarig bestaan mocht vieren, werkt met verschillende formules.

Zo heb je de typische privé-chauffeur die u veilig en zonder filestress van en naar uw werk brengt of bijvoorbeeld als noodoplossing bij kwetsuren of een rijverbod. Een pick-up chauffeur brengt u in uw eigen wagen thuis als het onverwacht laat werd en u dan toch dat glas teveel op heeft. Terwijl een delivery chauffeur u dan weer afzet aan de luchthaven of op uw reisbestemming waarna hij de auto opnieuw op uw oprit achterlaat.

Het parkeerteam ontvangt uw gasten, begeleidt hen naar binnen en geeft hun wagen veilig een plaatsje op de parking. Ook een shuttle service tussen twee locaties behoort tot hun diensten. Ten slotte zorgt de ‘veilig thuis’ formule ervoor dat elke gast veilig thuiskomt en hun wagen niet achter blijft op uw feest.

Steun van ProTech Monte-Carlo

Eerder dit jaar toonde CIACfleet al interesse in het bedrijf. De leasingmaatschappij en mobiliteitsaanbieder uit Gent, zorgde voor een welkom duwtje in de rug. Na CIACfleet steunt nu ook ProTech Monte-Carlo, met onder andere vestiging in Aalter, Waasland, Waregem en Gent, het jonge A to B Drivers. Dat het concept van privé chauffeurs die met de wagens van het cliënteel rijden aanslaat, wordt hiermee nogmaals bevestigd.

ProTech Monte Carlo met als slogan ‘Spa for Cars’ is gespecialiseerd in duurzame bescherming van de autolak. Daarnaast houden ze zich bezig met transparante beschermfolies, interieurbehandelingen, lak-correctie, het wassen van wagens, wrappen en het tinten van autoruiten.

Mits beide bedrijven een luxeproduct/-service bieden aan hun klanten, was de samenwerking een logische stap. ProTech Monte Carlo en A to B drivers hebben een gelijkaardig klantenbestand. Onder het motto ‘klant is koning’ proberen ze de vraag van elke klant tot in de puntjes te verzorgen. Net als CIACfleet zal nu ook ProTech Monte-Carlo de Gentse start-up vooruit proberen helpen door de naamsbekendheid te verhogen en op die manier het klantenbestand te laten groeien.

Inmiddels is er al een gezamenlijke flyer ontwikkeld en zijn beide bedrijven aan het kijken hoe ze samen leuke acties kunnen organiseren voor hun klanten.

Bestuur breidt uit

Vanaf volgende week staat Kyrian niet langer alleen in voor het bestuur van A to B Drivers. Drie huidige chauffeurs worden medevennoot. Alexander De Wilde en Ruben Vansever draaien al van bij de opstart mee in het team, Jonas Keppens is sinds oktober actief als chauffeur.

Founder Kyrian Plovie vertelt: “Wat begon als een schoolproject wil ik nu doortrekken tot een full-time bezigheid. We werken al voor verschillende bedrijven in heel Vlaanderen waar we dagelijks instaan voor het vervoer. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat veel potentiële klanten nog niet afweten van het concept. Met de steun van ProTech Monte-Carlo en CIACfleet willen we dan ook werken aan onze bekendheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.