Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: AETIK sport langs de dender

Starter van de week: AETIK sport langs de dender

Starter van de week: AETIK sport langs de dender

DENDERBELLE – Personal trainer Tom Lanckbeen (26) zette na 2 jaar in loondienst de stap naar het zelfstandige leven. Sinds mei kunnen sportievelingen bij AETIK in Denderbelle terecht voor persoonlijke begeleiding en kleine groepslessen. Op een unieke locatie langs de Dender begeleidt hij zowel sporters met een specifiek doel als mensen die simpelweg graag in beweging willen blijven.

“Na mijn studies lichamelijke opvoeding aan de Universiteit Gent met 2 jaar specialisatie in personal training ben ik gestart als fulltime personal trainer bij Sterk Gent. Na twee jaar ervaring in de sector vond ik het tijd om op eigen benen te staan en de stap te zetten naar een eigen trainingscentrum”, vertelt Tom.

Lopen langs de dender

“Van waar ik aan de naam kom? AETIK is fonetisch voor ‘attic’, wat zolder betekent in het Engels. Ik koos voor deze naam omdat de trainingsruimte ingericht is op zolder, al vinden de meeste trainingen gewoon outdoor plaats. Ik loop liever met de leden buiten langs de dender dan op een loopband”, lacht Tom.

 

Begeleiding op maat

Onder professionele begeleiding van coach Tom leer je bij AETIK beter bewegen, ongeacht je niveau. Het verschil met de grote fitnessketens is dat je enkel op afspraak komt of deelneemt aan groepslessen van maximaal 6 personen. Je krijgt een volledig individueel plan aangepast aan jouw lichaam en doelen. Bovendien staat Tom je bij altijd met raad en daad.

 

“AETIK heeft een heel uiteenlopend publiek. De meeste mensen willen vooral een betere conditie of vermageren, maar er zijn ook leden met een persoonlijke prestatie in het achterhoofd die bijvoorbeeld volgend jaar een marathon willen lopen. Ten slotte hebben we ook een heleboel enthousiaste leden op ouderdom die gewoon soepel willen blijven.”

Lange dagen, veel voldoening

“Het moeilijkste aan het zelfstandige leven is dat je nooit klaar bent met werken. Na de vele uren sport dien ik ook nog een heleboel papierwerk te doen. Het is dus belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over je beslissing. Ik heb er alvast geen spijt van!”

“Wat ik persoonlijk het leukste vind aan de job, is dat je één op één contact hebt met de persoon. Je kan dus meteen inspelen op wat er goed of minder goed gaat en de oefeningen waar nodig bijsturen. Ten slotte vind ik het vooral belangrijk dat de mensen plezier beleven bij het sporten en graag terugkomen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.