Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Starter van de week: Bird Larsen ontwikkelt betaalbare apps voor kmo’s
Oost-Vlaanderen

Starter van de week: Bird Larsen ontwikkelt betaalbare apps voor kmo’s

GENT – Amper 24 en 26 zijn ze, maar Ruben Cornil, Emiel De Cuyper en Thibault Denis starten nu al hun tweede onderneming. Voorheen waren ze als het ware concurrenten met de influencer-platformen Connus en Skout. Nu slaan ze de handen in elkaar voor het nieuwe bedrijf Bird Larsen, een app studio die betaalbare low-code apps ontwikkelt voor kmo’s. “Elke industrie kan automatiseren, kosten reduceren, of nieuwe marktkansen creëren door te innoveren met bedrijfsapplicaties”, klinkt het.

“Als ondernemers geloven we dat bedrijfsapplicaties toegankelijk moeten zijn voor elk bedrijf”, steekt Ruben Cornil van wal. “Vandaag is alles mogelijk met apps, maar hoe maken we app ontwikkeling mogelijk voor elk bedrijf? Dit is onze drijfveer en tegelijkertijd onze missie.”

Om apps toegankelijk te maken creëerde het trio een unieke interne werkwijze. Aan de hand van low-code technologie kunnen ze een applicatie ontwikkelen in weken. Bedrijven kunnen hierdoor sneller naar de markt gaan, minder kosten maken voor ontwikkeling en vroegtijdig aanpassingen doorvoeren. Geïnspireerd door schaakgrootmeesters Henry Bird en Bent Larsen, trachten ze, samen met ondernemers, een zo strategisch mogelijke bedrijfsapplicatie te ontwikkelen.

 

Van concurrenten tot partners

Emiel De Cuyper is een strategische software engineer met veel ervaring in Artificial Intelligence. Ook Thibault Denis verdiepte zich tijdens zijn studies handelswetenschappen in coderen en is inmiddels ervaren front end en back end engineer. De twee Gentenaars richtten enkele jaren geleden het influencer marketing platform Skout op. Ook de Zottegemse Ruben Cornil startte die tijd samen met twee andere student-ondernemers het eigen influencer platform Connus. Ze leerden elkaar initieel kennen als concurrenten toen beide bedrijven geselecteerd werden door Start it @KBC.

“Eind 2020 heb ik mijn aandelen in Connus verkocht”, vertelt Ruben. “Ik speelde namelijk al langer met het idee om op projectbasis software op maat te ontwikkelen. Kmo’s hebben nog steeds de perceptie dat dit duur is en ze weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is. Ik wilde daarom software toegankelijk maken voor alle bedrijven. Vanuit onze contacten via Start it @KBC besloten Emiel, Thibault en ik de krachten en ervaringen te combineren in een volledig nieuw bedrijf: Bird Larsen.”

Mooie referenties

Bird Larsen ging vorige maand (september 2021) officieel van start, maar heeft er in de voorgaande maanden al enkele bijzondere realisaties op zitten. Ruben geeft enkele voorbeelden: “Voor Tomorrow.be, expert in video for HR, maakten we een dashboard om klantrelaties te versterken. In opdracht van enkele vastgoedmakelaars ontwikkelden we dan weer applicaties om de plaatsbeschrijving of evaluatie van een pand te automatiseren. Voor Enterr creëerden we een platform om bedrijven aan klantenbinding te laten doen binnen een gesloten community.”

“Er zijn bovendien nog heel wat projecten hangende voor kmo’s. Dat gaat echt van HR tot medische sectoren, van het automatiseren van interne workflows tot het ondersteunen van customer relationships”, geeft hij nog mee. “Echt elke industrie kan automatiseren, kosten reduceren, of nieuwe marktkansen creëren door te innoveren met bedrijfsapplicaties.”

Moderne software technologie

Bird Larsen brengt de nieuwste innovatie tot bij ondernemers. De afgelopen jaren investeerden ze in hun eigen low-code bouwstenen. Hierdoor kunnen ze zich focussen op het toevoegen van waarde voor hun klanten.

Ruben legt uit: “We hebben een eigen bibliotheek aan componenten gecreëerd. Zo’n component is bijvoorbeeld een login systeem. Het is niet nuttig om deze feature voor elke klant opnieuw vanaf nul te gaan schrijven. Anders dan de traditionele developers nemen we daarom delen van de component en werken daarop verder. De tijd die we besparen op coderen investeren we in brainstormen, ontwerpen, bereikbaar zijn,… Onze klanten kunnen hierdoor rekenen op kwalitatieve Belgium based coding met minder uren en dus lagere kosten. Bovendien blijft de oplossing 100% op maat gemaakt.”

Micro aanpak ten alle tijde behouden

Het trio van Bird Larsen is van plan de komende jaren een stevig tandje bij te steken en op alle vlakken hun dienstverlening te upgraden. Zo zijn ze nu al op zoek naar een growth marketeer, een graphic designer en een full stack developer. “Ondanks deze groei willen we onze micro aanpak ten allen tijde behouden”, benadrukt Ruben. “We blijven werken met dedicated teams voor specifieke projecten. Op die manier willen we steeds dezelfde kwaliteit kunnen bieden.”