_MG_2850

Starter van de week: Daag je vrienden uit in een unieke Virtual Reality race simulator

GENT - Sinds 14 februari kan je in hartje Gent je vrienden uitdagen voor een levensechte race op het circuit. Aan de hand van 15 virtual reality race simulatoren biedt Chronos Racing als eerste in Vlaanderen deze unieke ervaring aan. "Op termijn willen we de simulatoren ook verkopen", klinkt het.

“Anderhalf jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met virtual reality”, vertelt zaakvoerder David Vagenende (25). “Ik vond dat zo leuk dat ik ben gaan kijken wat er bestond op de markt. Zo kwam ik uit op het concept van virtual reality race simulatoren. Nu zijn deze heel duur om aan te kopen. Ik dacht: wij kunnen dat ook en beter.”

Samen met Guillame Bovyn, die de nodige technische knowhow levert, bouwde David 15 race simulatoren. "We hebben deze helemaal zelf ontworpen. De vaste onderdelen zoals de stoel en het stuur zijn aangekocht, maar het bewegingssysteem werd in huis ontwikkeld."

Alsof je op het circuit rijdt

Klanten van Chronos Racing kunnen kiezen uit meer dan 180 auto's en 100 circuits. Hun rondetijden worden weergegeven in het klassement op groot scherm. David: “Als je in zo’n stoel gaat zitten, lijkt het alsof je zelf op het circuit rijdt. Alles wat er in het spel gebeurt, voel je ook fysiek door bewegingen van de stoel. Het geeft een heel leuke ervaring. Zeker in groep, want dan kan je tegen elkaar racen.”

"Met hoe meer je bent, hoe goedkoper het wordt", zegt David. "We houden ook alle data bij zodat je individueel kan kijken wat je beste rondetijd was en deze ook kan vergelijken met de beste tijd die ooit gereden is. Zo'n 30% van onze klanten komt dan ook geregeld terug. Sommigen zijn afgelopen maand al 4 of 5 keer geweest."

Op wandelafstand van de Korenmarkt

Op 14 februari opende Chronos Racing zijn deuren op wandelafstand van de Korenmarkt. "We bevinden ons vlak aan de tramhalte van de Korenmarkt. Er is heel wat passage dus deze ligging is echt ideaal!"

De zaak trekt een hoofdzakelijk mannelijk publiek aan, gaande van jongvolwassenen tot 50-plussers. "We stellen enkel een minimum lengte van 1m40, anders kan je niet aan de pedalen", knipoogt David.

Nog beter terugkomen na Corona

Ook Chronos Racing is op dit moment verplicht gesloten vanwege de maatregelen om corona tegen te gaan. Niet gemakkelijk voor een start-up, maar David blijft positief: "We zijn nog maar net begonnen en hebben dus nog een lange to do list van zaken die we beter kunnen doen. Deze gaan we nu afwerken en ervoor zorgen dat we nog beter terugkomen na Corona. Natuurlijk zijn er geen inkomsten op dit moment, wat wel een serieuze streep door de rekening is."

Uniek in België

Inmiddels kwamen de eerste snelheidsduivels al over de vloer. “Er moet nog veel reclame gemaakt worden om meer bekendheid te krijgen, maar het is nu al een groter succes dan we oorspronkelijk verwacht hadden”, zegt David. “We zijn dan ook uniek in België en de enigen die op zo’n grote schaal een race simulatie met beweging en virtual reality aanbieden."

Indien deze eerste vestiging een succes wordt, sluiten David en Guillaume een twee locatie zeker niet uit. Daarnaast plannen ze ook om de zelf ontwikkelde race simulatoren op de markt te brengen. "Ik denk dat hier zeker een publiek voor is", besluit David.