Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Dieter en Julie starten reisorganisatie rond groepsreizen

Starter van de week: Dieter en Julie starten reisorganisatie rond groepsreizen

Starter van de week: Dieter en Julie starten reisorganisatie rond groepsreizen

GENT – Midden coronatijd een bedrijf starten in één van de hardst getroffen sectoren, velen verklaarden hen zot, maar het is exact wat Gentenaars Dieter Covent en Julie De Jaeger deden. Met Travitude bieden ze begeleide groepsreizen aan. “We focussen op open-minded reizen voor 30-plussers. Zo willen we diversiteit binnen de groepen aanmoedigen en staan ontmoetingen centraal.” Vanwege de huidige maatregelen is het nog even wachten op verre reizen, maar in tussentijd biedt Travitude ook al leuke bubbelreizen in eigen land aan.

Al ruim een jaar zet een ongeziene pandemie onze reiswereld op zijn kop. Iedereen snakt naar dat beetje vakantie, maar de buitenlandse reisplannen van de Belgen worden stevig aan banden gelegd. But never waste a good crisis, they say. Zo dachten ook Julie De Jaeger (36) en Dieter Covent (36) toen ze in volle crisis besloten de handen in elkaar te slaan en hun eigen reisorganisatie Travitude te starten. “Onze vrienden en familie verklaarden ons zot”, lachen ze.

Ruime ervaring

Zowel Julie als Dieter beschikken over ruime ervaring in de toeristische sector en reiswereld. Zo werkte Dieter voor het voormalige Thomas Cook na zijn bachelorstudie Toerisme- en Recreatiemanagement. Inmiddels geeft hij al 8 jaar les in deze opleiding. “Ik vertel de studenten graag vanuit mijn ervaring en begon te voelen dat ik een been in het werkveld miste. Bovendien werd de honger om zelf opnieuw reizen in elkaar te steken steeds groter. Ik volgde intussen ook nog een cursus tot erkend reisleider door Toerisme Vlaanderen.”

 

Ook Julie is leerkracht en heeft een Master in de Bedrijfskunde op zak, maar is vooral een fervente reiziger en begeleidde meermaals groepsreizen bij de jongerenorganisatie Kriskras. “Bij Kriskras stak ik ook al reizen in elkaar en daar wilde ik graag meer mee doen.”

De twee vrienden staken de koppen bij elkaar, wat in januari 2021 uitmondde in de oprichting van Travitude. Hun opzet: begeleide rondreizen aanbieden voor 30-plussers.

Diversiteit

Travitude profileert zich graag als een dynamische reisorganisatie die zich richt op open-minded wereldburgers. “Afkomst, geslacht, geaardheid, overtuiging… op onze groepsreizen is er plaats voor iedereen. Meer zelfs, we streven naar een diverse samenstelling. Unieke karakters en persoonlijkheden geven een extra dimensie aan de reisbeleving. Elke open-minded reiziger is welkom, zolang we elkaar maar met respect behandelen.”

Bubbelreizen

Door de huidige situatie moest Travitude meteen schakelen en het businessplan aanpassen. “We geloven nog steeds heel sterk in onze groepsreizen, maar hebben deze bewust verplaatst naar het najaar van 2021. In de plaats daarvan focussen we eerst op bubbelreizen. Zo hebben we een heel mooi vaarprogramma uitgewerkt in de Westhoek om met je eigen bubbel te doen. Op die manier hopen we toch een succesvolle start te maken.”

Starten met Europa

Vanaf september organiseert Travitude de eerste groepsreizen naar Madeira en Griekenland. Deze beloven een mix tussen avontuur, natuur en cultuur. “We werken samen met plaatselijke, kleine logies om zo toch ook het duurzame aspect mee te nemen”, zegt Julie. “Door corona hebben we ons eerst gefocust op Europa, zo zijn we momenteel ook bezig met de uitwerking van reizen in Denemarken. Zodra het kan wil ik absoluut naar Azië, want ik ben best gepassioneerd door dat continent.”

“Zeg gerust ‘verslaafd”, vult Dieter lachend aan. “Voor mij staan alle Spaanstalige landen op het verlanglijstje, omdat ik deze taal zeer goed beheers. In het begin willen we deze reizen zoveel mogelijk zelf begeleiden, maar we werken ook al samen met 1 vaste begeleider en zijn van plan een pool van ervaren reisbegeleiders aan te leggen in de toekomst.”

Nieuwe gezonde speler na de crisis

Julie en Dieter beseffen dat het een vreemde tijd is om een reisbureau te starten, al zien ze ook echt positieve kanten aan deze hele situatie. Dieter: “Er zullen heel wat spelers van tussen vallen, maar de reissector heeft ook al meermaals zijn veerkracht bewezen. Zo hebben natuurrampen en aanslagen het toerisme al verschillende keren plat gelegd, maar telkens opnieuw herleefde de sector. Ook in deze crisis zullen bedrijven sneuvelen. Wij willen er na de crisis staan als nieuw, financieel gezond bedrijf.”

Durf raad vragen bij sectorgenoten

Het duo heeft ook een gouden raad voor andere ondernemers. “We hebben ons idee niet enkel gepitcht bij kennissen, maar vooral ook bij mensen uit de sector zelf. Het feit dat zij erin geloofden, betekende heel veel voor ons”, zegt Julie. “We hadden gewoon aan de slag kunnen gaan, denkende dat we alles al wisten door onze achtergrond, maar geregeld raad vragen helpt echt. Ook wij twijfelden of dit het goede moment was voor Travitude, maar hun reacties hebben ons overtuigd om er helemaal voor te gaan.”

Meer informatie: www.travitude.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.