Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Els bouwt tandartspraktijk om tot kantoorruimte

Starter van de week: Els bouwt tandartspraktijk om tot kantoorruimte

Starter van de week: Els bouwt tandartspraktijk om tot kantoorruimte

SINT-MARTENS-LATEM – Els Fraeye (57) verbouwde een oude tandartspraktijk in Sint-Martens-Latem tot flexibele burelen en meetingrooms. Zowel freelancers, kleine zelfstandigen als grotere bedrijven kunnen de 8 afzonderlijke bureau’s, met ruimte voor 1 tot 10 personen, huren vanaf 2 uur. COVID-19 was Els alvast een stapje voor. Zo verlopen zowel reservaties, betaling als toegang tot de kantoren volledig automatisch. “De tijd dat we van maandag tot vrijdag op kantoor zitten is voorbij”, zegt Els. “Latem 115 is het antwoord op dit nieuwe werken.”

De goedlachse en vrolijke Els Fraeye woont al 20 jaar in Latem en is op zijn minst een bezige bij te noemen. In het dagelijkse leven is ze stress coach. Onder de naam “What Els Coaching” gaat ze vooral preventief te werk met zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast is ze ook actief in de interieursector. Met “Het Fraeye Huis” begeleidt ze mensen die hun woning willen verbouwen. Ze fungeert als contactpersoon en zorgt zowel voor ontwerp, coördinatie als opvolging van de verbouwingen.

“Ik ben goed in originele namen vinden”, lacht ze. “Ook voor de burelen was de keuze snel gemaakt. Het gebouw staat in de Latemstraat in Sint-Martens-Latem en heeft als huisnummer 115.”

Latem 115

Zaterdag is het exact twee jaar geleden dat Els het gebouw kocht. “Ik was op zoek naar een grotere kleinere woning waar ik mijn coachingruimte los kon koppelen van mijn privé woning. Vervolgens heb ik er anderhalf jaar zwaar in gewerkt en verbouwd om de oude tandartspraktijk om te vormen tot bureelruimte. Zelf had ik maar 2 burelen nodig, dus ging ik aan het denken wat ik het best kon doen met de andere ruimtes. Zo kwam ik op het idee om er flexibele werkplekken en meetingrooms van te maken.”

“De tijd om van maandag tot vrijdag vast op een bureau te zitten is voorbij”, meent Els. “Vandaag hebben we een bureau nodig, morgen niet. Toch is het belangrijk om een plek te hebben waar je naartoe kan wanneer je even niet gestoord wil worden.”

Veel mogelijkheden

Met Latem 115 mikt ze zowel op freelancers en zelfstandigen die een professionele ruimte willen om te werken, als op de vele telewerkers voor wie thuis werken niet altijd even haalbaar is. Ook grotere bedrijven kunnen bijvoorbeeld een kantoor vast huren voor langere termijn en dit beschikbaar stellen aan hun personeel wanneer zij hier nood aan hebben of elke eerste maandag van de maand een ruimte huren om te vergaderen.

“Latem 115 is geen co-working space”, benadrukt Els. “Elk bureau is een afgesloten ruimte met zijn eigen wifi en videofoon. Daarnaast is er wel een gemeenschappelijke keuken en loungeruimte. Ook de prachtige tuin zal binnenkort toegankelijk zijn, wat de combinatie tussen indoor vergadering en outdoor teambuilding mogelijk maakt. Ten slotte is de ruime, lichtrijke inkomhal met hoge plafonds ideaal voor kleine kunst exposities.”

Volledig automatisch

In totaal zijn er 8 burelen, geschikt voor 1 tot maximaal 10 personen. Een leuk detail: de burelen kregen namen van kunstenaars van de Latemse School mee. Els Fraeye besloot ook om de hele site meteen te automatiseren. “Dit idee zal zat eigenlijk al klaar voor Corona, maar is nu alleen maar een extra troef”, vertelt Els. “We werken niet met een onthaal en een badge of sleutel. Mensen boeken bij ons hun kantoorruimte online, worden vervolgens doorgestuurd naar het betalingssysteem en krijgen onmiddellijk hun unieke code om zowel de voordeur als de uitgekozen bureelruimte te openen op het gewenste moment.”

Ten slotte merkt Els dat het niet makkelijk is om als klein flexwerk bureau op te starten, zeker in deze vreemde tijden. “Het is opboksen tegen de grote bureau’s en bovendien zijn mensen zeer afwachtend omwille van COVID-19. Eens de pandemie voorbij is, verwacht ik dat de bureau’s snel zullen vol lopen. Geïnteresseerden mogen zeker en vast een kijkje komen nemen!”

Meer informatie: https://latem115.be/

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Personen

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.