Afbeelding2 Femke Helon. Foto Emy Elleboog

Starter van de week: Femke Helon nieuwe voorzitter van sectorfederatie Fespa

ZELE - Vorige week donderdag werd 3Motion-CEO Femke Helon (38) gekroond tot voorzitter van Fespa België, de sectorfederatie van digitale print- en signbedrijven. Als voorzitter wil Helon de organisatie uitbouwen tot hét kenniscentrum voor de sector, met meer aandacht voor jongeren, diversiteit en content.

De bestuurswissel vond vorige week plaats op het eerste congres van Fespa Belgium in Brugge. Afscheidnemend voorzitter Jean Van Houtryve gaf de fakkel door aan Femke Helon.

Fespa België bestaat intussen drie jaar en heeft een tachtigtal leden. “We zijn ontstaan uit Febelgra, de koepelorganisatie voor de hele grafische industrie”, legt Helon uit. “Digitale print- en signbedrijven hebben heel wat specifieke noden, omdat ze opereren in een snelle markt met veel innovatie. Denk dan maar aan 3D-printing.”

Onderneemster van het Jaar

Helon kent de sector van binnen en van buiten. 12 jaar geleden startte ze haar eigen printbedrijf. “We zijn begonnen met één printer, en uitgegroeid tot een bedrijf met 47 medewerkers. We leggen ons toe op alles wat met visuele communicatie te maken heeft, van lichtreclame tot wagenbelettering.” In 2020 werd ze uitgeroepen tot ‘Onderneemster van het Jaar’.

“Het is in deze moeilijke omstandigheden meer dan ooit belangrijk om ons te organiseren, want samen staan we sterk. Het is belangrijk dat we meer jongeren naar onze sector lokken en hen goed vormen. Daar wil ik vooral op inzetten.”