Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Gentse lanceert beauty variant van HelloFresh

Starter van de week: Gentse lanceert beauty variant van HelloFresh

Starter van de week: Gentse lanceert beauty variant van HelloFresh

GENT – Marion Naudts van Marion Maakt is natuurcosmetica-experte. Ze lanceerde een beauty box die je thuis zelf, DIY-gewijs, in elkaar steekt. “Veel mensen geloven in natuurlijke cosmetica, maar hebben geen zin om de ingrediënten zelf te gaan zoeken en uren in een pot te roeren. Met Marion Maakt heb je in amper 3 minuten een verzorgingsproduct in handen dat niet enkel jouw huidproblemen aanpakt, maar dat ook nog eens beter is voor de planeet én voor je portemonnee dan traditionele cosmetica.”

De maaltijdboxen waarmee je snel en makkelijk eten op tafel tovert zonder je druk te moeten maken over boodschappen of weekmenu’s: ze zijn intussen behoorlijk ingeburgerd in ons land. Maar shampoo, dagcreme en andere verzorgingsproducten? Die kopen de meeste mensen nog altijd gewoon in de supermarkt…

Toch merkt de Gentse onderneemster Marion Naudts van Marion Maakt ook daarin een evolutie. “De interesse voor natuurlijke cosmetica is de laatste jaren ongelofelijk toegenomen. Consumenten worden kritischer en maken zich zorgen over de impact van chemische stoffen en hormoonverstoorders op hun gezondheid.”

Workshops en webshop

Met haar workshops en bijhorende webshop richtte Marion zich tot voor kort vooral op één bepaalde categorie van klanten: doe-het-zelvers die graag thuis aan de slag gaan om hun eigen producten te maken.

“Tegelijk voelden we ook aan dat veel mensen wel overtuigd zijn van de voordelen van natuurcosmetica, maar dat ze niet altijd tijd of energie hebben om een half uur in een potje te staan roeren.”

100% maatwerk

Met de ‘Mix your Match’ box lanceert Marion een concept dat écht maatwerk is. “Via de keuzetool op de webshop selecteer je eerst of je een crème voor het gezicht of voor het lichaam wil maken. Vervolgens kies je zelf welke actieve bestanddelen je toevoegt, volgens de noden van jouw huid. In de derde stap kan je optioneel nog een natuurlijke geur toevoegen. Als je daarna de box thuis ontvangt, hoef je enkel de instructiekaart te lezen voor je aan de slag kan.”

Amper 3 minuten later heb je een verzorgingsproduct in handen dat niet enkel jouw huidproblemen aanpakt, maar dat ook nog eens beter is voor de planeet én voor je portemonnee dan traditionele cosmetica.”

De eerste reacties zijn alvast veelbelovend. “Klanten sturen me berichtjes om te laten weten dat hun huid eindelijk tot rust is gekomen, of dat ze minder last hebben van bijvoorbeeld eczeem of pukkeltjes”, besluit Marion.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.