Shotjes en lasagna in nieuwe zaak in Overpoort
GENT - Voor shotjes en Italiaanse lasagna moet je bij La Cikketteria in de Overpoort zijn. De nieuwe zaak van Sonia Tullo… Lees meer
GENT – Het Stadscafé onder de Stadshal leeft weer. Afgelopen weekend opende ‘Grand Café Sgol’. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor Gentenaars, met de “beste wijnkaart van Gent” en een menu waarover tot in de details is nagedacht.
De laatste maanden werd er hard gewerkt in het voormalige Belfort Stadscafé onder de stadshal. Het was dicht sinds de lockdwon in 2020, maar dit weekend gaat er een nieuwe zaak open: Sgol. “Dat is naast ‘santé’ ook oud-Duits voor Schelde”, vertelt Hannes Dewit. Hij blies de zaak samen met Bertrand Flamang van Gent Jazz en Jan Op de Beeck nieuw leven in. Eerst in december met een tijdelijke kerstbar, maar nu is het voor echt.
“Een iconische plek zoals deze verdient iets in deze categorie”, zegt Flamang. “Het moet een ontmoetingsplaats worden, iets waar we zelf willen komen zitten.” “Er zullen wel toeristen zijn aangezien we pal in het centrum zitten, maar vooral Gentenaars moeten hier hun krant kunnen lezen of na het werk iets komen drinken met vrienden”, vult Dewit aan.
Wijnshop
Sgol zelf is een overwegend Gents onderonsje, van de meubels tot de planten en de kunstwerken. De grote ruimte kreeg een nieuw, stijlvol interieur. De keuken is het terrein van chef-kok Mauro Menichetti, die ook in restaurants Flor en NZET in de pannen roerde. Hij serveert zowel klassiekers als seizoensgebonden maaltijden. “Het zijn eenvoudige gerechten, met Italiaanse invloed”, zegt Menichetti. “De ingrediënten moeten de gerechten bijna zelf maken.”
De restaurantkaart volgt pas volgende maand, om rustig te kunnen opstarten. Maar op de barkaart staat al heel wat lekkers: van antipasti, focaccia en pasta al ragu tot tiramisu. Ook voor wie vegetarisch of plantaardig eet, zijn er opties genoeg. Daarnaast zijn er cocktails, Italiaanse koffie en véél wijn.
“We hebben de beste wijnkaart van Gent”, vindt Dewit. “We kozen vooral biologische wijnen uit. Je zal ook per glas speciale wijnen kunnen proeven, met een telkens wisselend aanbod. Over enkele weken starten we met een wijnshop, zodat je ook een fles mee naar huis kunt nemen. Later willen we uitbreiden met een deli voor meeneemgerechten.”
GENT - Voor shotjes en Italiaanse lasagna moet je bij La Cikketteria in de Overpoort zijn. De nieuwe zaak van Sonia Tullo… Lees meer
BRUSSEL, GENT - De Brusselse aanbieder van bestelsoftware mobileMenu sluit zich aan bij Dorst Technology Group van de Gentse ondernemers… Lees meer
DENDERMONDE - Clifford Jordan (34) opent binnenkort zijn koffiebar Klik in het pand van de voormalige Mini-Bazar in de Bogaerdstraat. Maar hij… Lees meer
GENT - Café De Gentenaar staat over te nemen. Uitbater Frederic Beernaerts (58) is al 19 jaar het vertrouwde gezicht in de… Lees meer
BAASRODE - Dieter Mannaert (45) verkoopt Het Fabriek. De feest- en fuifzaal die ver buiten de grenzen van Baasrode en Dendermonde bekend… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen