Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Harmoney vergemakkelijkt beleggersleven

Starter van de week: Harmoney vergemakkelijkt beleggersleven

Starter van de week: Harmoney vergemakkelijkt beleggersleven

Hoewel het concept reeds langer ontwikkeld wordt, werd Harmoney officieel pas in november 2016 in Gent opgericht door Dieter Haerens, Thomas Van Maele en Wouter Haerick. Internetplatform Harmoney wil het proces voor het bepalen van een risicoprofiel vergemakkelijken voor beleggers en financiële instellingen.

Momenteel zijn particuliere beleggers van Europa verplicht om een lange vragenlijst op papier in te vullen. “Financiële instellingen verliezen zo onnodig veel tijd bij het bepalen van het beleggersprofiel van de klant. Dat creëert ergernis bij de belegger en inefficiëntie bij de financiële instellingen”, licht medeoprichter van Harmoney Thomas Van Maele toe. Op het nieuwe platform zorgt een dashboard voor een totaalbeeld van de financiële situatie van de klant en zijn doelstellingen voor de toekomst. De belegger kan daarna kiezen welke informatie hij deelt met de financiële instelling, die op basis daarvan zijn risicoprofiel bepaalt.

“Wij wensen vooral te zorgen voor een eenvoudige en verbeterde connectie tussen beleggers of investeerders en hun adviseurs. Iedereen heeft recht op een financiële dienstverlening die aangepast en optimaal is voor de eigen persoonlijke situatie”, zegt Thomas Van Maele. Daarbij wordt ook naar de internationale financiële markt gekeken.

Momenteel wordt met een 5-tal mensen aan de technische ontwikkeling van het platform van de Gentse start-up gewerkt. Het platform wordt momenteel met de eerste launching customers getest. Een bredere uitrol van Harmoney is voorzien in de loop van het volgend kwartaal.

Meer informatie over starters uit Oost-Vlaanderen vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.