Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Landing Videos, de Robin Hood van videomarketing

Starter van de week: Landing Videos, de Robin Hood van videomarketing

Starter van de week: Landing Videos, de Robin Hood van videomarketing

DEURLE/SINT-MARTENS-LATEM –  Landing Videos is een videomarketing agentschap dat in maart 2018 het levenslicht zag. Oprichter David Vandenbossche helpt ondernemingen hun digitale sales en marketing processen te optimaliseren door middel van video’s. “Dankzij onze lage prijs is het ook mogelijk voor kleine kmo’s en start-ups om video in te zetten. We voelen ons als het ware de Robin Hood van de videomarketing”, lacht David.

Ondernemen heeft er bij David altijd al in gezeten. Tijdens zijn studententijd was hij al geïnteresseerd in online marketing en richtte hij een eigen e-commerce website op. Toch koos hij eerst voor een job als consultant bij Deloitte, in lijn met zijn studies. “Tijdens deze 9 to 5 job bleef ik bezig met kleinere online projecten. Daar ontdekte ik de kracht van video. Zo verkocht ik een eigen content website aan een Amerikaans bedrijf nadat video’s mijn omzet fors hadden verhoogd”, vertelt David Vandenbossche.

Volledige focus op video

David besloot zich dan ook te gaan focussen op video en gaf zijn veilige job bij Deloitte op om, samen met een vriend, de sprong in het diepe te wagen met hun eigen videomarketing bedrijf.

“Met Landing Videos maken we animatievideo’s en bedrijfsfilms voor zowel grote bedrijven, waaronder Deloitte en ION, als kleinere ondernemingen en start-ups. We zijn nog in volle opstart, maar groeien gestaag met elke maand nieuwe klanten.”

 

Robin Hood van Video Marketing

David en zijn team noemen zichzelf graag de Robin Hood van videomarketing. “We zagen dat de bestaande marketingbedrijven een zeer hoge prijszetting hanteren voor hun videomarketing. Voor kleine kmo’s is het daarom vaak moeilijk om de stap naar video te zetten. Het is net op die kmo’s dat wij ons toespitsen. We willen hen overtuigen dat video één van hun grootste groeidrijvers kan worden. Daarom houden we onze tarieven onder de prijs van de grote agentschappen.”

Door zijn kennis over online marketing, weet David ook perfect welke video’s het beste resultaat bereiken. “We maken de video’s met als doel zo veel mogelijk conversie te creëren voor de klant. We zorgen er als het ware voor dat ze altijd ‘een schot in de roos’ zijn”, zegt hij met een knipoog.

Wees aanwezig in de markt

Hij geeft andere jongere starters ook nog volgende gouden raad mee: “Wat ik geleerd heb is dat je als groeiende start-up echt aanwezig moet zijn in de markt. Durf de telefoon opnemen en bel naar potentiële klanten. Je mag er niet vanuit gaan dat een Facebook campagne en Google Adwords alles voor jou zullen doen. Zeker in de b2b-wereld moet je een naam proberen opbouwen door zelf simpelweg binnen te stappen bij de bedrijven.”

Digitaal platform

Naar de toekomst toe wil Landing Videos bouwen aan een digitaal platform dat hun kwaliteiten nog beter in de verf stelt. David verklaart nader: “De vele details waar we nu op letten zoals de opbouw van het verhaal, de introductie van triggers, het optimaliseren van de conversie, de format keuze en zoveel meer worden te weinig overgebracht naar de klanten. Met dat platform mikken we op een betere zichtbaarheid van ons werk alsook een betere klantenervaring.”

Enkele voorbeelden van wat Landing Videos zoal verwezenlijkt heeft:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.