Mr; Georges

Starter van de week: Mr. Georges zorgt voor fris geluid met food

AALTER - Sommige startersverhalen zijn uniek. Zo ook dat van Lode Vande Vyvere die een directiefunctie had in een multinational (CNHi/Iveco) en 2 jaar terug zelfstandig ondernemer werd uit volle goesting. Met Mr. Georges, dat inmiddels vestigingen heeft in Aalter en Knokke-Heist, mikt hij op een fris geluid in het retail landschap voor voeding. Wie zei ook weer dat zich differentiëren vaak de sleutel is tot succes?    

Wat moeten we zeggen? Monsieur Georges, Mister Georges of toch gewoon Meneer Georges? "Het doet er niet toe, we luisteren in elk van de drie gevallen met gespitste oren naar wat onze klanten willen", zegt Lode.

Hij wil zich onderscheiden met zijn shop in the shop formule. Zo introduceerde hij zijn eigen delicatessenzaak in inmiddels twee AD Delhaizes. Mr. Georges speurt (Zuid-)Europa af, op zoek naar de meest verse en smaakvolle lekkernijen. Een hemelse beproeving om u dagelijks het beste van de markt te brengen. Mr. Georges selecteert eigenhandig – vandaar handpicked quality food – en waakt zo over alle heerlijkheden in het assortiment. "Door de stevige controle en de korte keten kunnen we onze klanten prachtige ambachtelijke producten voorschotelen", heet het. "Parels uit de Belgische, de Franse, de Nederlandse maar ook de Spaanse of de Italiaanse keuken. Met Mr. Georges proberen we vooral een heel persoonlijk verhaal te schrijven. Een verhaal van transparantie en eerlijkheid. Waarin de korte keten, van boer tot bord, een voorname rol in speelt. Maar ook een verhaal van duurzaamheid. Een verhaal wat we nu en later aan onze (klein)kinderen willen vertellen."

Passie voor ambacht

Mr. Georges heeft de ambitie de ambacht terug te halen naar de supermarkten. Lode Vande Vyvere heeft sinds zijn jeugd iets met eten en koken en volgde dan ook Spermalie. Via talrijke reizen kwam hij ook in aanraking met buitenlandse keukens. De passie voor voeding laaide alleen maar hoger op en zo rijpte ook het plan om wat vergeten ambachten mét bediening opnieuw naar de supermarkt te brengen. Eind november opent er een derde vestiging bij Delhaize in Genval.