Starter van de week : Pridiktiv mikt op radicale veranderingen in zorgsector

jeroendeb

In februari van dit jaar richtte Jeroen De Backer Pridiktiv op. Het bedrijf dat opereert vanuit Gent is dus piepjong, maar Jeroen De Backer kan zich beroepen op een stevige ervaring als business developer en marketeer en wordt technisch bijgestaan door Sam Verschueren en Bram Vandewalle. Met Pridiktiv hebben de drie ondernemers de ambitie om het werk van zorgverstrekkers fors te vergemakkelijken zodat deze zich volop op hun zorgtaak kunnen toespitsen.

“De zorgsector zal de komende jaren, onder meer omwille van de vergrijzing, fors blijven groeien”, zegt Jeroen De Backer. “Tegelijk zien we dat budgetten onder druk staan, en dat zorgverstrekkers supermannen en supervrouwen moeten zijn om alles te doen wat van het verwacht wordt. Dat komt niet altijd ten goede van de patiënt!”

Pridiktiv wil de drie grote problemen aanpakken waar de zorgsector vandaag mee kampt: het gebrek aan actuele patiënteninformatie op de werkvloer, het gebrek aan tijd om nieuwe collega’s op te leiden en de zeer zware last die op de zorgverstrekkers weegt om aan administratieve taken te vervullen. Dit komt nog eens extra bovenop de zeer drukke werkdag.

“De digitalisering biedt mogelijkheden om die drie problemen tegelijk aan te pakken”, geeft Jeroen De Backer aan. “Door zorgvertrekkers tablets aan te bieden die verbonden zijn met een digitaal werkportaal en ook gezondheidsapparaten op dit platform aan te sluiten, zorgen we niet alleen voor tijdwinst, maar maken we vooral de overstap mogelijk van reactieve data-analyse naar proactieve en voorspellende analyses. Dat leidt tot de preventieve zorg waar in de gezondheidssector zo’n grote nood aan bestaat. Een bijkomend voordeel is dat we kunnen koppelen met de bestaande systemen die instellingen al gebruiken!”

Heel belangrijk in de aanpak van Pridiktiv is dat de zorgverstrekkers een centrale rol blijven vervullen. “Iedereen kent natuurlijk de apps waarover tegenwoordig zoveel geschreven wordt, waarmee patiënten zelf hun gezondheid kunnen monitoren. En dat is goed voor de 75% van de 65+ populatie die best voor zichzelf kan zorgen,” zegt Jeroen De Backer, “maar dat mag dan spectaculair ogen, het sluit niet uit dat zorgvertrekkers nodig zijn. Daarom richten wij ons op de overige 25% van de oudere bevolking waar wekelijks of dagelijks een zogverstrekker over de vloer komt! Wij geven de zorgverstrekkers zelf de tools in handen om snel tot een diepgaande diagnose te komen op basis van actuele gegevens en zo de juiste zorgtaken te kunnen verrichten.”

Pridiktiv wilt deze aanpak niet enkel in de zorgsector inzetten, maar ook in omgevingen waar personen vanop afstand worden gemonitord. Een voorbeeld hiervan zijn topsportclubs maar ook slaapklinieken, waar vandaag reeds telemetica wordt gebruikt om gegevens te verzamelen. “Hierbij bieden wij de gegevens in één beveiligde mobiele interface aan. Dit in combinatie met een automatisch uitgevoerde analyse. Verder onderscheiden we ons door het gebruik van de e-ID kaart: een dankbaar partnership met MyDigipass.com van Vasco, een wereld speler op vlak van authenticatie en identificatie.”

Pridiktiv is momenteel volop aan het inzetten op het overtuigen van de zorgsector dat er veel voordeel valt te behalen met de digitalisering van patiënten, werkomgeving en zorgverstrekker. “Voor het einde van dit jaar rollen we ons eerste pilootproject uit in de ouderlingenzorg, maar daarnaast zetten we ook in op de topsportclubs en slaapcentra”, zegt Jeroen De Backer nog.

http://www.pridiktiv.care