Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Satori Home maakt jouw vakantiewoning instapklaar

Starter van de week: Satori Home maakt jouw vakantiewoning instapklaar

Starter van de week: Satori Home maakt jouw vakantiewoning instapklaar

SINT-NIKLAAS – Bij het inrichten van vakantiewoningen komen heel wat praktische beslommeringen kijken. Om mensen bij dit proces te helpen en vanuit haar passie voor interieur richtte de Sint-Niklase Ines Van Mele (45) haar eigen zaak Satori Home op. “Ik richt me op het zorgeloos inrichten van vakantiewoningen in binnen- en buitenland, en dit van meubels tot huisraad.”

Ines Van Mele woonde samen met haar man enkele jaren in Frankrijk. “We kochten er een zijderupskwekerij die dateerde uit 1660. Bij het inrichten van deze woning, werd ik mij bewust van de obstakels bij het inrichten van een vakantiewoning in het buitenland. We hebben toen heel wat aanhangwagens met materiaal uit België naar daar gesleurd, maar wie een vakantiewoning koopt, wil hier misschien niet zo veel tijd in steken en er vooral zo snel mogelijk kunnen van genieten. Zo kwam ik op het idee om Satori Home te starten.”

Met Satori Home richt Ines zich op het zorgeloos inrichten van vakantiewoningen in binnen- en buitenland. Hierbij biedt ze klanten een A tot Z service die gaat van het kwalitatief bemeubelen, decoreren en het voorzien van keuken- en huisraad tot het proces van bestellen, transport en plaatsing binnen Europa.

Instapklare vakantiewoning

“Ik heb vooral klanten in België en Nederland. Ik ga dan eerst bij hen thuis langs om samen met hen te kijken wat hun smaak, stijl en budget is. Vervolgens stellen we een interieurpakket samen”, vertelt Ines. “Wat mij onderscheidt van de klassieke interieurdesigner is het feit dat ik ook alle praktische zaken voor mijn rekening neem. Hierin ga ik heel ver. Zo voorzie ik bijvoorbeeld ook al de potten en pannen in de keuken, handdoeken en badjas in de badkamer en beddengoed in de slaapkamers. Alles wordt helemaal instapklaar gemaakt. Het enige wat mijn klanten nog moeten doen, is hun koffers uitpakken.”

Veel opdrachten in eigen land

Inmiddels is Satori Home een jaartje actief en Ines mocht al heel wat projecten realiseren. “Mensen contacteren mij niet enkel voor vakantiewoningen, maar ook om hun eigen huis in te richten. Het gaat dan meestal om jonge mensen met een drukke job die veel in het buitenland zitten. Zij hebben gewoon de tijd niet om hun eigen interieur samen te stellen. Daarnaast doen ook projectontwikkelaars of makelaars beroep op mij voor de inrichting van kijkwoningen of voor appartementen die verhuurd worden aan expats. Eigenlijk alle situaties waar je het totaalplaatje wil, maar er zelf niet de tijd, zin of skills voor hebt.”

De lockdown legde Satori Home geen windeiren. “Doordat we niet altijd mochten reizen, heb ik nog niet veel opdrachten in het buitenland kunnen doen, maar in plaats daarvan kreeg ik wel heel wat opdrachten binnen België”, zegt Ines. “Eén van mijn eerste projecten waren enkele chalets in de Ardennen. Deze raakten niet verkocht aangezien de Belgen vorig jaar geen niet-essentiële verplaatsingen mochten maken. De verkopers hebben er dan voor gekozen de chalets volledig te bemeubelen en op korte tijdspanne verhuurbaar te maken.” Naar de toekomst toe wil Ines de diensten van Satori Home wel graag in heel Europa aanbieden.

Concept store

Op dit moment heeft Satori Home nog geen medewerkers. “Maar als het zo blijft verder gaan zal dat niet lang meer duren want mijn batterijtje kan wel wat extra hulp gebruiken”, lacht Ines. “We zijn ook in een pril stadium van een eigen showroom. Deze concept store zal waarschijnlijk in Nieuwkerke gevestigd zijn en, als alles loopt zoals gepland, kunnen we de deuren er volgend jaar deze tijd openen.”

In de concept store kunnen mensen ideeën opdoen, maar er zullen ook echt meubels en decoratie te koop zijn. “Op dit moment reis ik het land af met een koffer vol stalen van stoffen, houtsoorten, tapijten,… Vanaf dan zal het de bedoeling zijn klanten ter plaatse uit te nodigen. Alles zal er voorradig zijn om hun keuzes te kunnen maken.”

“Ondernemen is complexer dan vroeger”

Aan ervaring alvast geen gebrek bij Ines. Zo is Satori Home niet haar eerste zelfstandige zaak. Toch geeft ze aan dat het ondernemersleven een pak complexer is geworden tegenover vroeger. “Je moet heel veel borden in de lucht houden. Al je social media kanalen moeten in orde zijn, je moet een goed werkende website hebben en letten op SEO. Dat is heel veel om allemaal alleen te doen. Volgens mij was dit vroeger allemaal iets eenvoudiger”, zegt ze. “Al hoop ik dat dit niemand ontmoedigt om te gaan voor zijn passie, want dat blijft toch het belangrijkste!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.