Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week : Tijdelijke hotels van B-and-Bee mikken op festivalgangers

Starter van de week : Tijdelijke hotels van B-and-Bee mikken op festivalgangers

Starter van de week : Tijdelijke hotels van B-and-Bee mikken op festivalgangers

eeb79a5d-99fb-40e5-aed4-29ba1cd8476dHet honingraathotel B-and-Bee is een initiatief van de Gentse sociale werkplaatsen Compaan met vestigingen in Lokeren, Aalst en Sint-Amandsberg en Labeur uit Gent, naar een idee van Barbara Vanthorre.

Het gaat om een modulair en snel op te bouwen en te demonteren geheel van 6-hoekige slaapcellen die perfect in elkaar passen en zo een tijdelijk “hotel” vormen in de vorm van een honingraat. De cellen zijn licht, makkelijk monteer- en transporteerbaar en bestaan uit een metalen structuur voor de sterkte, een kwalitatief zeildoek voor waterdichtheid en een binnenbekleding van houten panelen voor sfeer en isolatie. Verder is iedere cel voorzien van elektriciteit, licht, een tot lounge-zetel ombouwbaar bed met matras, rookdetector en een veilig toegangssyteem.

Het concept werd twee jaar geleden al eens getest tijdens de Gentse feesten. “Bezoekers konden toen tien dagen lang B-and-Bee beleven in het prototype”, zegt Barbara Vanthorre. “Het concept bleek enorm aan te slaan, niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland.”

Alle festivalgangers evalueerden B-and-Bee positief en lieten optekenen dat dit concept voor hen toegevoegde waarde biedt. Ook de sceptici met claustrofobie waren aangenaam verrast door het ruimtegevoel, de kwaliteit van de matras, het ‘nest’ -gevoel, de luxe van elektriciteit, een afsluitbare locker en verlichting in de cocoon.

Er werd een internationaal patent genomen en een IWT-subsidie binnengehaald, maar toch raakte het project tijdelijk in het slop.  Voor de industrialisatie van het ontwerp was immers nood aan een bijkomende partner met een ruime ervaring in de festivalwereld. Deze samenwerking liep niet over rozen, waardoor het hele B-and-Bee project werd stopgezet. Sinds maart van dit jaar is er echter een nieuw perspectief omdat een nv werd opgericht die onder leiding van Christophe Melckenbeeck een nieuw ondernemingsplan opmaakte, dat niet alleen mikt op verhuur, maar ook op verkoop van het honinggraathotel.

Dit jaar behoorde B-and-Bee tot de genomineerden van de Bizideewedstrijd voor het beste ondernemingsplan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.