Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week : turnlerares wordt traiteur

Starter van de week : turnlerares wordt traiteur

Starter van de week : turnlerares wordt traiteur

Slagerij_-_traiteur_-_AuthentiekElke week wijzen we u op het aantal faillissementen in onze provincie en op de moeilijkheden die ondernemers ondanks al hun inspanningen soms hebben om het hoofd boven water te houden. Tegelijk vindt u op onze homepage ook een item “Starters”. Als u daarop klikt, ziet u welke ondernemers in onze procincie de stap zetten naar het ondernemerschap en op die manier een bijdrage leveren aan het kmo-geraamte dat bijna heel onze economie stut. Hoewel het op zich wel interessant zou zijn om bij elke starter naar zijn of haar verhaal te peilen, is dat praktisch erg moeilijk te realiseren.

Toch nemen we ons voor om voortaan elke vrijdag even stil te staan bij een starter, ongeacht de sector waaron die zijn activiteiten ontwikkelt. Het kan dus zowel om een kleinhandel gaan, als om een niew it-bedrijf, zowel om de pas opgezette coachingactiviteit van iemand die jarenlang in het bedrijfsleven heeft meegedraaid als om een activiteit of project van ee student-ondernemer.

Slagerij-Traiteur Authentiek bijt de spits af. Sharon Duyvejonck, die lerares lichamelijke opvoeding was, zette haar turnpantoffels in de kast, en volgde een opleiding tot kok. Samen met haar man Stefan Van Kerschaever  is zij nu de drijvende kracht achter deze slagerij en traiteurzaak in Maldegem.

Mede door de almaar groeiende belangstelling voor alles wat authentiek is en voor de “journey” die producten hebben afgelegd voor ze in de winkel geraken, zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat ze een ruim publiek zullen kunnen aanspreken. Aan Het Nieuwsblad verklaarde Sharon Duyvejonck alvast dat ze altijd zelf bij de boeren de runderen gaan selecteren waarvan ze naderhand het vlees zullen verkopen. “Zoiets boezemt vertrouwen in en vertrouwen is altijd de basis geweest om goed te kunnen werken in de detailhandel.” Voor de opening van hun zaak konden ze alvast ook rekenen op de aanwezigheid van de Maldegemse burgemeester Marleern Van den Bussche en de schepen van middenstand Marten De Jaeger.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.