Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week :Viu More zoekt met iMinds naar meer toepassingen voor augmented reality

Starter van de week :Viu More zoekt met iMinds naar meer toepassingen voor augmented reality

Starter van de week :Viu More zoekt met iMinds naar meer toepassingen voor augmented reality

ViuMoreIndustrie4Met Viu More hebben Dirk Roelens en Benny Lauwers (links en rechts op de foto) in Duffel een bedrijf opgericht dat zich richt op “augmented reality”-toepassingen voor de B2B-sector.

Augmented reality is een technologie waarbij virtuele elementen worden geprojecteerd op de werkelijke wereld met behulp van een smart device. Men creëert als het ware een volledig nieuwe wereld door extra informatie aan de realiteit toe te voegen.

Recent heeft Viu More de goedkeuring gekregen voor een door iMinds uit Gent gesteund coöperatief en innovatief onderzoeksproject. Samen met een aantal andere industriële partners en onderzoeksgroepen van de Universiteit van Gent en van de Vrije Universiteit Brussel zal uitgebreid onderzoek gevoerd worden waarbij de focus ligt op een substantiële verhoging van de performantie en robuustheid van de AR-software. Hierdoor zal het aantal opportuniteiten en toepassingen sterk uitgebreid kunnen worden. Tegelijk zal onderzocht worden wat de voordelen zijn van het gebruik van augmented reality ten opzichte van  andere technologieën die voor dezelfde toepassingen kunnen gebruikt worden.

“Augmented reality is vandaag de dag minder bekend dan Virtual Reality waarbij je jezelf volledig kan onderdompelen in een virtuele wereld”, zegt Benny Lauwers. “Wij zijn er echter van overtuigd dat de inspanningen die grote technlogiespelers als Google en Microsoft leveren augmented reality snel een grotere bekendheid zullen geven bij het grote publiek.”

De industriële wereld zit volgens hem vandaag volop in de beginfase van Industrie 4.0. Internet of things, big data analyses, drones, 3D printing en robots beginnen hun ingang te vinden in industrie. “De ene technologie zal al wat sneller doorbereken dan de andere”, zegt hij nog. “Maar ook virtual en augmented reality dragen bij tot de 4de industriële revolutie. Viu More wil met de innovaties op het vlak van augmented reality slimme applicaties ontwikkelen en op de industriële markt brengen. Deze applicaties ondersteunen en trainen operatoren en onderhoudsmedewerkers in hun werkzaamheden. De virtuele elementen die Viu More met behulp van een smart device toevoegt aan de realiteit kunnen instructies (3D en 2D), checklists en andere van toepassing zijnde data zijn.”

De belangrijkste applicatie van Viu More vandaag is een applicatie waarmee met behulp van een tablet visuele inspecties worden uitgevoerd en waarbij het virtueel toevoegen van instructies en digitaal opslaan van de inspectieresultaten centraal staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.