Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: What The Food levert frozen vegan maaltijden per fiets

Starter van de week: What The Food levert frozen vegan maaltijden per fiets

Starter van de week: What The Food levert frozen vegan maaltijden per fiets

GENT – Margaux Geeroms (30) startte half november met haar cateringbedrijf ‘What The Food’. Het hart van haar zaak zijn frozen vegan meals die ze levert per fiets in Gent. Ze kookt met liefde en dat vind je terug in de smaak van haar gerechten. “Mensen keken vreemd op wanneer ik zei dat ik ging starten met een catering tijdens de lockdown”, zegt Margaux. “Maar voor mijn concept is dit moment perfect.”

“Ik wou in de eerste plaats vegans voorzien van lekker en gezond eten voor momenten wanneer ze niks in huis hebben, of wanneer ze gewoon een voedzame maaltijd willen. Maar ook mensen die normaal vlees eten, worden klanten bij mij”, vertelt Margaux. De gerechten die ze aanbiedt zijn bijvoorbeeld vol au vegan, peanut stew, butter ‘chicken’,… Ze zijn flat packed en vacuüm gezogen. Zo kan je ze tot een jaar na bereiding eten en door de platte verpakking, passen ze makkelijk in je vriezer. Elk gerecht komt met suggesties voor side dishes en garnituur. “Terwijl ze dus mijn gerecht opwarmen, moeten de mensen wel nog zelf rijst, quinoa, frietjes,… bijmaken.”

 

Iets anders dan vlees en patatten op 200 manieren

“Ik heb vroeger het diploma sous-chef behaald. Maar die opleiding was niet meer dan vlees en patatten op 200 manieren”, vervolgt Margaux. “Het was door te verhuizen naar Berlijn in 2015 dat ik in aanraking kwam met de vegetarische en vegan keuken. Na mijn verblijf in Berlijn, ging ik ook 2 jaar op wereldreis. Ik ging vooral wandelen in de natuur en werd in Mexico ook divemaster. Ik werd beste vriendjes met een dolfijn die me volgde in het wild, en mijn respect en liefde voor de natuur groeide alleen maar. Daarnaast zeggen mijn vrienden en familie al jaren dat ik iets moest doen met mijn koken. Ik kook eigenlijk bijna altijd iets nieuws, dat ik niet eerder heb geprobeerd. Ik heb lang nagedacht over hoe ik mijn kunnen kon omzetten tot praktijk, en dit is het resultaat.”

100 eindejaarsmenu’s

En dat resultaat slaat aan. De dag dat Margaux What The Food lanceerde, had ze een stock van 210 frozen meals. Een derde daarvan was al verkocht in de eerste 3 dagen. “Zes weken na mijn lancering kookte ik op mijn eentje 100 eindejaarsmenu’s van 4 gangen. Ik ben wel het ‘go hard or go home’-type”, lacht ze. “Deze maaltijden waren uiteraard vers, niet frozen. De reacties waren heel positief. Mensen sturen me berichten nadat ze mijn eten hebben geproefd om te zeggen dat het echt lekker was, en dat ze terugkomen. Dat doen ze niet zomaar, denk ik dan.”

Ook verse maaltijden en requests

Naast menu’s voor speciale gelegenheden, kookt Margaux Geeroms op zondag en maandag ook verse maaltijden. “Dat is toevallig begonnen met een lifecoach die het druk heeft en mijn hulp inriep”, legt ze uit. “Deze gerechten zijn nu ook beschikbaar voor het grote publiek, en ook dat loopt goed.”

“Ten slotte krijg ik ook vaak ‘random requests’. Mensen die me vragen een menu te maken voor een verjaardag bijvoorbeeld. Gisteren vroeg iemand me uit Brazilië haar vriend te verrassen met een vegan ontbijtmand. Dat Braziliaans meisje had verschillende zaken gecontacteerd, maar die zeiden allemaal nee. Ik ga graag die extra mile. Ondanks ik het heel druk heb, ga ik graag op zo’n verzoeken in. Ik heb er zelfs een handgeschreven kaartje meegeleverd met een tekst die zij had geschreven. Ik houd van afwisseling en kleine acties die anderen hun dag kunnen maken.”

Vegan in de lift

De vraag naar vegan stijgt en in Gent schoten inmiddels verschillende vegan concepten uit de grond. Margaux vindt het fijn om de andere zaakvoerders te leren kennen. “Er is echt zo’n gevoel van collega’s met eenzelfde doel: mensen tonen dat het ook kan smaken en voedzaam kan zijn zonder vlees. We hebben geen dierlijke producten nodig. Dus, als we een dierenleven kunnen sparen, waarom niet?”

Ontploffen na Corona

What The Food vraagt net als elke andere startende onderneming heel wat tijd en energie. Margaux: “Ik heb al een aantal keer de slaap moeten laten om klaar te raken. Tijdens de eindejaarsperiode had ik ook nachtmerries dat er iemand geen Kerstmenu zou hebben door een rekenfout van mij (lacht).”

De Gentse onderneemster kijkt alvast positief naar de toekomst: “Ik denk dat wanneer de events en mogelijkheden tot privé-chef weer worden toegelaten, mijn business helemaal gaat ontploffen. Misschien moet ik toch eens uitkijken voor een medewerker.”

Meer informatie: www.whatthefood.gent

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.