Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Zultse onderneemster begint stiltestudio

Starter van de week: Zultse onderneemster begint stiltestudio

Starter van de week: Zultse onderneemster begint stiltestudio

00000000000annekeAnneke Vandenbossche (foto) heeft de jongste jaren als coach via haar bedrijf Orka Coaching en Consulting ruimschoots haar sporen verdiend in het bedrijfsleven. En ze heeft tegelijk vastgesteld dat heel veel ondernemers en medewerkers zichzelf daarbij als het ware aan het voorbijhollen zijn.

“Ons ego spoort ons aan om voortdurend gehaast en druk te zijn, we moeten nog dit en dat, en vooral niks proberen te vergeten”, zegt ze. “Vaak maalt het zo hard in ons hoofd dat we eigenlijk niet meer zien en voelen waar we zijn. Als het even te stil is of we hebben niks om handen, dan zetten we de tv aan, checken onze smartphone of springen in de auto om iets te gaan kopen of iets te ondernemen.”

Darom is Anneke Vandenbossche onlangs gestart met een studio die yoga, stilte en meditatie en mindfulness aanbiedt.

“Mijn jongste dochter fronste haar wenkbrauwen toen ik haar vertelde dat ik meditatie en stilte-sessies aanbied”, geeft ze aan. “Ze vindt het een raar idee dat mensen gaan betalen om “stil te zitten en niets te doen”. Toch ben ik ervan overtuigd dat daar een heel grote nood aan bestaat en dat enorm veel mensen behoefte hebben aan tijd en ruimte om even stil te staan. In mijn studio zal ik hen het perfecte kader bezorgen om dat te doen.”

De onderneemster voelde trouwens ook van zichzelf dat ze het afgelopen jaar professioneel en relationeel “volledig in overdrive ging” en putte uit de bezinning die daarop volgde de moed om met de yoga- en meditatiestudio te beginnen. Die activiteit zal ze overigens ook nog aanvullen met het ontwerpen van een eigen yogakledinglijn.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.