Nieuws Oost-Vlaanderen Starter van de week: Zussen openen fashion pop-up in Baudelokapel

Starter van de week: Zussen openen fashion pop-up in Baudelokapel

Starter van de week: Zussen openen fashion pop-up in Baudelokapel

GENT/AALST – De Aalsterse zussen Michelle (29) en Charlotte (20) Vanhove openden vrijdagavond hun eigen pop-up store genaamd “Espérance” in Gent. Nog tot september vind je er de hippe, betaalbare kleren van hun pas opgerichte webshop alsook unieke kaarsen en juwelen terug. Dit alles in het feeërieke decor van de gerenoveerde Baudelopkapel.

Hoewel de twintigjarige Charlotte een dansopleiding genoten heeft, ging ze na haar studies aan de slag in verschillende kledingwinkels vanwege haar andere grote passie: mode. “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen kledingwinkel te beginnen”, zegt ze.

Het is haar zus en Michelle die uiteindelijk hielp om de stap naar een eigen onderneming te zetten. “Ik testte positief op Corona en zat dus in quarantaine. Ik verveelde me en besloot de tijd nuttig te gebruiken door op te zoeken hoe we onze eigen kledingwebshop konden starten. Ik maakte een businessplan en ging op zoek naar de juiste leveranciers. Alles is eigenlijk heel snel gegaan.”

Stock in de slaapkamer

In februari 2021 ging de webshop www.esperance.gent van start. “We begonnen met een kleine stock en sloegen deze op in de vroegere kamer van Charlotte. Onze collectie bevat stijlvolle fashion kledij voor dames tussen 15 en 35, maar we willen niet te duur gaan. Voor ons is het belangrijk dat de kledij betaalbaar blijft. We proberen ons bovendien te onderscheiden van andere webshops door niet met de standaard leveranciers samen te werken.”

 

Eigen pop-up

Afgelopen vrijdag, 4 juni, gaven Michelle en Charlotte meteen ook de aftrap van hun eigen pop-up in Gent. “Mijn vriend Gilles De Backer is uitbater van de Baudelokapel”, vertelt Charlotte. “Hij nam het pand over met als doel er een unieke eventlocatie van te maken, maar kon er door Corona tot nog toe nog geen grote evenementen in organiseren. Nu de terrassen mochten openen, nam zomerbar Cali van de nabijgelegen bar Mexcalli zijn intrek in de tuin van de kapel. Onze pop-up komt daar nu bij.”

“Door de huidige maatregelen konden we geen grote, feestelijke opening doen, maar burgemeester Matthias De Clercq was wel aanwezig om officieel het lint door te knippen”, vult Michelle aan.

Hippe kleding, kaarsen en juwelen

“Voorlopig verkopen we enkel kleren en accessoires voor vrouwen, maar we kregen ook vraag van mannen of we iets voor hen hadden. Over twee weken komt er dan ook een kleine mannencollectie bij.”

Ondernemen met je zus

De taakverdeling tussen beide zussen is duidelijk: Ze kiezen samen de kledij waarna Michelle deze ophaalt bij de groothandel. Charlotte staat in voor de bestellingen en het maken en verzenden van de pakketjes. “Ik heb inmiddels ook mijn vaste job opgezegd om voltijds in de pop-up te kunnen staan”, aldus deze laatste.

“Het moeilijkste aan het opstarten van onze eigen zaak was het vinden van de juiste webshop bouwer. Er zijn zo veel verschillende aanbieders en pakketten in de markt met grote prijsverschillen. Ik heb mij hiervoor geïnformeerd bij kennissen en vrienden en ben uiteindelijk bij Lightspeed beland”, aldus Michelle. “Ook zoeken naar leveranciers was niet eenvoudig. Om ons te onderscheiden willen we niet met de meest voor de hand liggende bedrijven samenwerken. Je kon ook niet naar het buitenland wat alles extra moeilijk maakte.”

Dat de pop-up een vervolg zal krijgen staat buiten kijf. “Over 5 jaar willen we zeker een vaste fysieke winkel geopend hebben, bij voorkeur in Gent”, zeggen de zussen. De huidige pop-up kan je nog tot 1 september 2021 bezoeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.