Nieuws Oost-Vlaanderen Startschot nieuwbouw Steenbakkerij Vande Moortel in Oudenaarde

Startschot nieuwbouw Steenbakkerij Vande Moortel in Oudenaarde

Startschot nieuwbouw Steenbakkerij Vande Moortel in Oudenaarde

OUDENAARDE – Vanmiddag werd in Oudenaarde de aftrap gegeven van de bouwwerken aan het nieuwe kantoor van Steenbakkerij Vande Moortel. In aanwezigheid van zaakvoerder Peter Vande Moortel, aannemer Mathieu Gijbels, TARCH architectenbureau en burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester werd de eerste kolom geplaatst, het symbolisch startschot van de bouwwerken. Hier wordt de komende maanden gebouwd aan een nieuw kantoorgedeelte en een volledig nieuwe showroom.

Meer dan 150 jaar ervaring

Steenbakkerij Vande Moortel is een familiebedrijf opgericht in 1864 in de Scheldevallei te Oudenaarde. Geleid door de familie Vande Moortel groeide de firma uit tot een belangrijke fabrikant in het topsegment van de gevelstenen en de Belgische marktleider in kleiklinkers. Doorheen deze lange geschiedenis integreerde Steenbakkerij Vande Moortel steeds de nieuwste technologieën.

Bovenop de kwaliteit is er ook sterk geïnvesteerd in de capaciteit. Momenteel produceert de steenbakkerij 85.000.000 stenen per jaar. Een deel daarvan is bestemd voor export naar de buurlanden en afzetmarkten zoals Oostenrijk, Zwitserland, Japan, Tsjechië, Rusland en Amerika.

Vandaag, meer dan 150 jaar na oprichting, is Vande Moortel op diezelfde locatie actiever dan ooit. Huidig zaakvoerder Peter Vande Moortel steekt de ambitieuze plannen van de firma niet onder stoelen of banken: “Deze uitbreiding was al een tijd gepland en nodig voor ons bedrijf om de groeiambities te kunnen waarmaken. We zijn dan ook meer dan tevreden om vandaag het startschot te kunnen geven. De nieuwbouw maakt ons bedrijf klaar voor de toekomst en geeft ons die
hedendaagse en innovatieve uitstraling die je ook in onze producten en bij onze mensen terugvindt.”

Groeiplannen

Steenbakkerij Vande Moortel heeft een omzet van 26,7 miljoen euro en heeft een 100-tal medewerkers in dienst. In 2018 investeert het bedrijf 12 miljoen euro in onder andere uitbreiding en optimalisatie van de productiecapaciteit, de bouw van een modern kantoorgebouw en de heraanleg van de omgeving. Door de investeringen in de productie stijgt de capaciteit van de steenbakkerij tot 95.000.000 stuks per jaar en wordt ze afgestemd op de vooropgestelde groei van komende jaren.

Om dit te realiseren kijkt het bedrijf meer dan ooit naar buitenlandse markten. De afgelopen jaren is de steenbakkerij immers niet alleen in eigen land blijven groeien. Een groot deel van de in Oudenaarde geproduceerde stenen en kleiklinkers is nu reeds bestemd voor export naar de buurlanden, de Scandinavische landen, Oost-Europa en ander exportmarkten zoals Japan, Rusland, Amerika, het Arabisch Schiereiland en India.

Showroom zelfs tegen de gevel

Tegen de bestaande structuur waar vandaag onder andere kantoren zijn ondergebracht en een te klein wordende showroom, wordt een ruim kantoorgebouw opgetrokken en een nog grotere showroom. Deze showroom zal bestaan uit glas en gevelstenen – hoe kan het ook anders voor een producent van gevelstenen en kleiklinkers. De panelen die afwisselend met glas de gevel bekleden worden afgewerkt met steenstrips. Op deze manier zal de catalogus van Vande Moortel zelfs aan de buitenkant van het nieuwe gebouw te zien zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.