Startup Intuo tankt 850.000 euro vers kapitaal

tim

Het Gentse Intuo werd in 2013 opgericht door de Belgische ondernemers Tim Clauwaert (foto), Gilles Mattelin en Philip De Smet. “Eigenlijk zijn Tim en ik gestart op de zolder van mijn ouderlijk huis in Melle”, zegt Gilles Mattelin, “met het idee om een digitaal leerplatform op te zetten voor huisartsen. Maar al snel bleek dat onze aanpak eigenlijk voor alle sectoren in aanmerking komt, vooral omdat we ons heel hard baseren op het verzamelen van data. En dan hebben we onze mindset omgedraaid: in plaats van ons te focussen op huisartsen, leggen we nu de nadruk op een software die onze klanten niet alleen in staat stelt om de vorderingen te monitoren van de mensen die het leeplatform gebruiken, maar ook om acties te ondernemen op basis van onze data. We zorgen er eigenlijk voor dat het leergedrag van de doelgroepen kan gestuurd worden op basis van data.”

Intuo heeft ondertussen een HR-tool ontwikkeld die werkgevers in staat moet stellen hun werknemers te begeleiden in hun persoonlijke groeitraject en heeft nu bij business angels en bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen 850.000 euro opgehaald om zijn Saas-software voort te commercialiseren en om het platform uit te breiden tot een geïntegreerde suite voor talentmanagement.

"Als bedrijven hun medewerkers helpen in hun persoonlijke groei", zegt Tim Clauwaert, "zal hen dat ook goede resultaten opleveren. Wij zijn ervan overtuigd dat organisaties die de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers kunnen koppelen aan de eigen organisatiedoelstellingen, succesrijk zullen zijn."

Intuo wijst erop dat de onlangs in het nieuws gekomen verontrustende cijfers over ziekteverzuim duidelijk aangeven dat organisaties hard moeten werken aan de werknemerstevredenheid. "Een persoonlijke aanpak kan het engagement van werknemers tegenover een werkgever versterken en bedrijven performanter, innovatiever en wendbaarder maken. Aangezien werknemers om de 4 jaar van werkgever veranderen (millennials gemiddeld om de 2,2 jaar) moeten techbedrijven sneller handelen en innovatiever worden in het beheer van hun talentenpool. Via de combinatie van een unieke onlinetool en leiderschapstraining kunnen we bedrijven op dat vlak ondersteunen. En dat is nodig want de oude HR-modellen met de jaarlijkse evaluaties werken gewoonweg niet meer. Organisaties moeten nu continu in interactie gaan met hun medewerkers."