Nieuws Oost-Vlaanderen Stephan Engelen is nieuwe CEO van iText

Stephan Engelen is nieuwe CEO van iText

Stephan Engelen is nieuwe CEO van iText

stephengHet Gentse iText, een wereldspeler op het vlak van programmeerbare PDF-software, dat ook een kantoor heeft in Singapore, heeft met Stephan Engelen een nieuwe CEO aangetrokken.

Sinds 2000 al helpt iText, het bedrijf dat werd opgericht door Bruno Lowagie en zijn echtgenote Ingeborg Willaert,  IT-ontwikkelaars, ongeacht of dat hobbyisten of de CIO’s van topbedrijven uit de Fortune top 500 zijn, met het creëren, aanpassen en onderhouden van documenten in het PDF-formaat.

“Met zijn 25 jaar ervaring in verschillende leidinggevende posities bij diverse technologiebedrijven mogen we met gerust gemoed de teugels van ons bedrijf aan hem toevertrouwen”, zegt Bruno Lowagie.  “Ook zijn rechtstreekse ervaring met technologietransfers, zal voor ons een belangrijke troef zijn.”

Stephan Engelen werkte eerder voor Philips Electronics en voor Cisco Systems, waar hij verantwoordelijk was voor nationale, internationale en wereldwijde operaties. Hij was daarnaast tevens medestichter van twee bedrijven : een facturatiesysteem in de cloud en een technologieconsultancybedrijf dat focuste op operationele en strategische verbeteringen voor bedrijven die actief zijn rond venture capital en private investment.  .

Stephan Engelen begeleidde binnen de ecosystemen van de universiteiten van Leuven en Luxemburg meer dan dertig bedrijven met strategische managementondersteuning. Hij blijft overigens ook startups en technologietransfers begeleiden als expert bij het Luxemburgse National Research Centre.

“iText heeft de jongste jaren met zijn open source businessmodel en zijn keuze om zich te specialiseren in PDF-software, een verbazingwekkende groei neergezet”, zegt Stephan Engelen. “Ik zie nog heel wat mogelijkheden waarop het bedrijf kan inspelen  om een cruciale rol te vervullen in de digitale transformatie van ondernemingen in alle mogelijke sectoren. Het doet mij uiteraard enorm veel plezier dat ik in mijn nieuwe rol mag proberen om die mogelijkheden te verzilveren om zo het groeitraject van het bedrijf voort te zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.