Foto: yjs Foto: yjs

Sterrenrestaurant ’t Korennaer brengt Puglia naar het Waasland met pop-up ‘Apulia’: “We willen de liefde voor de regio met iedereen delen”

Sterrenrestaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken opent aanstaande donderdag de deuren van hun nieuwe pop-up restaurant ‘Apulia’. Zaakvoerder en chef-kok Edwin Van Goethem (57) wil zo de smaken en gerechten uit het Italiaanse Puglia naar het Waasland brengen. De nieuwe horecazaak wordt ondergebracht in het voormalige café ’t Durp, recht tegenover de deur van ’t Korennaer.

Restaurant ’t Korennaer in het centrum van Nieuwkerken is al meer dan 26 jaar een vaste waarde in het Wase horecalandschap en heeft inmiddels al zo’n zeven jaar een Michelinster op zak. Deze zomer gaan chef-kok Edwin Van Goethem en zijn team een nieuwe uitdaging aan en openen ze aanstaande donderdag een nieuwe pop-up onder de naam Apulia, wat Italiaans is voor de regio Puglia in het zuid-oosten van de laars.

“Onze familie woont er al jaar en dag en we kennen de regio als ons broekzak”, vertelt zaakvoerder en chef-kok Edwin. “Voor ons is het de mooiste plek op aarde en we bouwen er momenteel ook een bed & breakfast, al ben ik nog niet meteen zinnens om het restaurant en het Waasland te verlaten. Ook op culinair vlak staan de ingrediënten en bereidingen uit Puglia garant voor een bom van smaken die we met de pop-up met iedereen willen delen.”

Foto: yjs
Foto: yjs

De Pugliese keuken zal te ontdekken zijn in de pop-up die recht tegenover de sterrenzaak wordt geopend in het pand van het voormalige café ’t Durp. “Onze dochter is interieurarchitecte en heeft ervoor gezorgd dat al onze gasten zich meteen op vakantie in Puglia zullen wanen”, aldus Edwin. “Met grote banners en foto’s wordt het decor en zuiderse sfeer van Italië naar hier gebracht. Dat in combinatie met topproducten en een wijnkaart met uitsluitend Italiaanse wijnen toont onze passie voor het echte Italië en Puglia. Onze gasten zullen hier ook verschillende typische producten van Puglia zoals soorten pasta en kruiden kunnen aankopen om zich ook thuis in de keuken dat vakantiegevoel te kunnen aanmeten.”