Eric Polfliet, stichter van de gekende Gaverse brasserie De Post Eric Polfliet samen met zijn zoon Mario in brasserie De Post, die hij startte in 1983. Foto: IF

Stichter brasserie De Post Eric Polfliet overleden: “Hij deed Gavere weer opleven”

Op 81-jarige leeftijd is Eric Polfliet, stichter van de gekende Gaverse brasserie De Post, overleden.

Eric Polfliet overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. In 1983 startte hij met De Post aan de Gaverse Markt. “Hij zat vroeger in de bouw, maar door de crisis verloor hij zijn werk”, zegt zoon Mario. “Hij wou niet gaan stempelen en startte toen met De Post in een leegstaand gebouw aan de Markt. Het was de eerste zaak in Gavere met een koffiemachine en een terras.

“Hij was ook de oprichter van de volleybalclub van Gavere en zo zorgde hij ervoor dat de gemeente weer opleefde”, zegt Mario. “Daarna heeft hij nog tot aan zijn 75ste een chambre d’hôte uitgebaat in Bastogne. Daarna verhuisde hij naar Brussel, maar kwam nog af en toe naar Gavere. Zo was hij hier twee weken geleden nog.”

De uitvaart gebeurt in intieme kring. “Zonder veel gedoe, zoals hij het wou”, aldus de zoon. Wie de overledene nog wil groeten, kan dat de komende dagen in Uitvaartcentrum Van der Haegen in Vurste.