Foto: Brent Saey Foto: Brent Saey

Stijn en Laure van ‘kleine’ Delhaize nemen als één van de eersten groot warenhuis over: “De werknemers kunnen gerust zijn”

Stijn Van Der Weeën (37) en Laure Misseeuw (37) van de Proxy Delhaize in Denderleeuw worden ook de nieuwe uitbaters van de Delhaize-winkel in de Kasteelstraat. De winkel is daarmee een van de eerste vijftien vestigingen van het warenhuis die worden overgenomen. “We zullen binnenkort in gesprek gaan met de personeelsleden”, vertelt het koppel.

Op de ondernemingsraad van Delhaize maandagochtend werd bekendgemaakt dat de eerste vijftien Delhaizes in het najaar verzelfstandigd worden. Onder meer de winkel in de Kasteelstraat in Denderleeuw krijgt een nieuwe zelfstandige uitbater.

“Toen we te horen kregen dat de winkels in eigen beheer zouden worden verkocht aan zelfstandige uitbaters, hebben we niet lang moeten nadenken om ons aan te melden als overnemer”, vertellen Stijn Van Der Weeën en Laure Misseeuw die de winkel zullen overnemen dit najaar.

Grootouders

Het koppel is al sinds 2015 uitbater van de Proxy Delhaize in de A. De Cockstraat in Denderleeuw maar nemen er nu dus ook de Delhaize-winkel in de Kasteelstraat bij. “Mijn grootouders zijn destijds hier begonnen met de AD Delhaize”, zegt Stijn. “Daarna hebben mijn ouders de fakkel overgenomen tot in 2015. Uiteindelijk heb ik de winkel omgevormd tot een Proxy Delhaize en is mijn vrouw er bijgekomen in de zaak.”

“Wij waren vroeger gekend als de kleine Delhaize en nemen nu dus de grote Delhaize-vestiging over”, zo gaat Stijn verder. “Het is de bedoeling dat beide winkels in hun huidige vorm blijven bestaan. Het personeel van de winkel in de Kasteelstraat werd intussen ingelicht over de overname, maar voor hen verandert er niets”, zo benadrukt het koppel.

“Elkaar leren kennen”

“We nemen iedereen mee in het nieuwe verhaal, het is een en-en-verhaal. De komende periode zullen we dan ook in gesprek gaan met het winkelpersoneel om elkaar beter te leren kennen. Beide winkels draaien goed en dat willen we zo houden.”

In maart legde het personeel van de Delhaize-winkel in de Kasteelstraat nog voor twee weken het werk neer nadat bekend was geraakt dat de winkels in eigen beheer zouden worden overgenomen door zelfstandige uitbaters. De werknemers maakten zich daarbij vooral zorgen over de werkzekerheid en de arbeidsvoorwaarden.

Aan boord

Ondanks het nieuws van de concrete overname dat maandag bekend raakte, bleef het personeel van de winkel in de Kasteelstraat maandag gewoon aan het werk. De huidige winkelverantwoordelijke van Delhaize in de Kasteelstraat wil niet veel kwijt en reageert kort. “Voorlopig is het nog vroeg om te kunnen zeggen wat de toekomst brengt. Binnen een tweetal weken zullen we wellicht meer weten na de kennismaking met de nieuwe uitbaters”, luidt het.

Die laatste garanderen dat de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven en dat ook het personeel allemaal aan boord kan blijven. “Vandaag zijn de concrete stappen naar een overname achter de rug, maar pas in oktober of november zal het nieuwe verhaal van start gaan”, besluiten Stijn en Laure.

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  01/12/2023
  Agv Technics
  Eeklo
 • BV
  01/12/2023
  Bold Consult
  Sint
 • BV
  01/12/2023
  Parmentier Consulting
  Mariakerke(gent)

Meer over Retail